
مزایا و معایب شارژر وایرلس و مقایسه با شارژر سیمی
شارژرهای وایرلس یا بیسیم چندسالی است که جای خود را در بازار و بین مصرفکنندهها باز کردهاند. اگر شما هم دوست دارید تکنولوژیهای جدید و به روز را امتحان کنید حتما یکی از آنها را خریدهاید و استفاده کردهاید. یا ممکن است الان قصد چنین کاری را داشته باشید و کنجکاو شدهاید تا بیشتر در مورد مزایا و معایب آنها بدانید.
شاید به عنوان واضحترین مزیت این شارژرها بتوان به بیسیم بودن آنها اشاره کرد. حداقل این اولین چیزی است که افراد مختلف را به دنبال خرید یا حداقل جستجو در مورد آنها میفرستد. خلاص شدن از شر سیمهای اضافه احتمالا یکی از دغدغههای بزرگ همهی ما است که روز به روز جدیتر هم میشود. این مشکلی است که با گسترده شدن انواع لوازم الکترونیکی بزرگتر میشود و راهحلش هم دست خود تکنولوژیهای جدید است. در ادامه با این تکنولوژی جدید بیشتر آشنا میشوید.
ما راهنمای خرید کابل شارژ گوشی را هم برای شما آماده کردهایم که پبشنهاد میکنیم از دست ندهید. اگر قصد خرید شارژر موبایل را دارید خواندن ادامه مطلب و این راهنمای خرید به شما پیشنهاد میشود.
نحوهی کارکرد شارژر و باتری و نحوهی کار شارژر وایرلس
برای آن که بتوانیم در مورد مزایا و معایب هر چیزی صحبت کنیم، در ابتدا باید اطلاعاتی از نحوهی کار آن دستگاه داشته باشیم. پس از این جا شروع میکنیم: از شارژرهای وایرلس چه میدانید؟ از شارژ باتریهای موبایل چه میدانید؟
باتریهای موبایل لیتیوم یونی هستند. هر سلول آن یک الکترود مثبت و یک الکترود منفی دارد. بین الکترودها، الکترولیت قرار دارد و یونها به این وسیله بین دو الکترود حرکت میکنند. زمانی که موبایل را به شارژر وصل میکنیم، یونها از قطب مثبت به قطب منفی حرکت میکنند. وقتی دستگاه را از شارژ خارج میکنیم بر عکس این روند اتفاق میافتد و شارژ دستگاه کم میشود. این از باتری موبایل. اما شارژر وایرلس چکار میکند؟ در کل شارژرها ولتاژ برق را به موبایل انتقال میدهند تا فرایند گفتهشده انجام شود. در شارژرهای وایرلس این اتفاق از طریق القای الکترو مغناطیس صورت میگیرد. در شارژرهای وایرلس جریان الکتریکی به میدان مغناطیسی قابل ارسال تبدیل شده و در نقطه گیرنده دوباره به ولتاژ برگردانده میشود. برای این شارژر از یک سیمپیچ استفاده میشود که با استفاده از جریان متغیر، یک میدان مغناطیسی پایدار ایجاد میکند. به زبان سادهتر ولتاژ و جریان به میدان مغناطیسی تبدیل میشود و داخل گوشی مجددا به ولتاژ و جریان موردنیاز برای گوشی تبدیل میشود.
برای کدام گوشیها میتوانیم از شارژر وایرلس استفاده کنیم؟
به شرکت تولیدکننده بستگی دارد. باید سختافزارهای مورد نیاز برای شارژ وایرلس توسط خود شرکت تولیدکننده روی گوشی تعبیه شده باشد. اما میتوان گفت اکثر موبایلهای پرچمدار کمپانیهای مطرح که در سالهای اخیر تولید شدهاند این قابلیت را دارند. برای تشخیص آن هم بهطور کلی یک نکته وجود دارد. موبایلهایی که برای ساختشان از شیشه استفاده شده امکان شارژ شدن توسط شارژرهای بیسیم را دارند. البته در بعضی از گوشیها تشخیص این مورد سخت میشود. مثلا گوشی نوت 8 شیائومی بهنظر میآید که بدنهی شیشهای دارد. اما در این بدنه از لایهای آلومینیوم هم استفاده شده. پس قابلیت شارژ وایرلس را ندارد. تشخیص این موضوع سخت است. به همین دلیل برای اطمینان بیشتر، بهتر است که مدل گوشی خود را در اینترنت جستجو کنید تا ببینید از این قابلیت پشتیبانی میکند یا خیر.
استاندارد Qi چیست؟
این تکنولوژی برای انتقال الکتریسیته بدون استفاده از سیم و بهشیوهی القای الکترومغناطیس کاربرد دارد. در حقیقت یک تکنولوژی نیست و بیشتر یک استاندارد برای هماهنگ کردن مدلهای مختلف شارژر بیسیم است و همهی تولیدکنندهها میتوانند از آن استفاده کنند. این فراگیرترین استاندارد است که توسط اکثر شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد. اما شرکتهایی مانند موتورلا هم هستند که از استاندارد دیگری مثل MPT استفاده میکنند. این فناوری براساس اتصال القایی توسط سیمپیچ کار میکند که بالاتر به آن اشاره کردیم.
نقاط قوت و مزایای شارژر بیسیم
حالا که با ساختار چیزی که با آن سر و کار داریم آشنا شدیم، بهتر است در مورد نقاط قوت و ضعفش هم صحبت کنیم.
از شر خرابی یکسرهی کابلهای شارژ راحت میشوید. این یکی از مشکلات بزرگ شارژرهای معمولی است. به علاوه خود سوکت شارژ هم گاهی به بدنهی موبایل برخورد میکند و خط و خش روی آن ایجاد میکند. این مشکل هم با شارژر بیسیم حل میشود.
-
با بینظمی خداحافظی کنید.
اگر شلوغ شدن اطرافتان با سیمها شما را کلافه میکند، این شارژرها راهحل شما هستند. درست است که خود شارژر به پریز وصل میشود با این حال شما میتوانید یک پد بزرگتر تهیه کنید تا به وسیلهی یک پد چند دستگاه مختلف را همزمان با یک شارژر، شارژ کنید.
-
طراحی جالبی دارند.
مدلهای مختلفی از این شارژرها در بازار موجود است و شما میتوانید با توجه به استفادهای که دارید بهترین را برای خود انتخاب کنید. مثلا پایههای شارژ ایستاده برای دفتر کار گزینههای خیلی خوبی هستند. یا نمونههایی هستند که حالت هولدر دارند و برای استفاده داخل ماشین طراحی شدهاند.
-
امنیت بالا
از آن جایی که در طراحی شارژر وایرلس از کابل و سوکت استفاده نمیشود پس امکان رخ دادن اتصال کوتاه هم وجود ندارد. اتصال کوتاه میتواند باعث آتشسوزی و آسیب به دستگاه شود. حتی میتواند باعث برق گرفتگی هم بشود. نوسانات برق هم هیچ آسیبی به باتری گوشی نمیزنند. در حالی که این نوسانات روی شارژرهای سیمی معمولی ممکن است باعث آتش گرفتن و یا حتی ترکیدن باتری موبایل شوند.
-
تقریبا همهی گوشیهای جدید این قابلیت را دارند.
اگر شارژر و موبایل شما با استاندارد Qi مطابقت داشته باشند، اتفاق خوبی است. چون این تکنولوژی در حال گسترش است. در اماکن عمومی مثل قطارهای بین شهری، شارژرهای Qi نصب شدهاند. شرکتهای خودروسازی معتبر هم در مدلهای جدیدتر ماشینهای خود از این فناوری استفاده میکنند. برای گوشیهایی که قابلیت شارژ وایرلس ندارند هم آداپتور شارژ وایرلس تولید شده است که این قابلیت را به گوشیهای قدیمی هم اضافه میکند.
معایب شارژر وایرلس
تا این جا از نقاط قوت گفتیم. شاید با این همه نقطهی قوت تصور وجود نقطه ضعف سخت باشد. اما این لوازم جانبی هم مثل بقیه ابزارهای الکترونیک دیگر نقاط ضعف و معایب خاص خودشان را دارند.
- زمانی که موبایل میخرید، در کنار آن یک شارژر معمولی وجود دارد. پس اگر قصد استفاده از شارژر وایرلس را دارید خودتان باید آن را تهیه کنید. مشکل این جا است که معمولا این شارژرها قیمتی چند برابر شارژرهای معمولی دارند.
- مشخص است که این تکنولوژی هنوز راه زیادی برای توسعه پیش رو دارد. این شارژرها هنوز قابلیت شارژ دوربرد را ندارد. پس یعنی آن قدر به شما آزادی عمل نمیدهند. دو حالت دارد. موبایل باید دقیقا روی شارژر قرار بگیرد یا حداکثر در فاصلهی چند سانتیمتری باشد.
- برای این شارژرها امکان فست شارژ وجود ندارد. پس نسبت به شارژرهای معمولی کندتر کار میکنند. البته در نسلهای جدیدتر این مشکل تا حدی بر طرف شده. فست شارژ تکنولوژی نسبتا جدیدی است که گوشیها را در کمترین زمان ممکن شارژ میکند.
- به دلیل استفاده از سیمپیچ امکان بالا رفتن دمای آنها زیاد است. این بالا بودن دما میتواند به باتری موبایل آسیب بزند.
- باتریهای موبایلهای مختلف برای شارژ به ولتاژهای متفاوتی نیاز دارند. این موضوع برای شارژرهای بیسیم در نظر گرفته نشده. طبق تحقیقات توان اکثر شارژرهای بیسیم بین 2.0 تا 5.0 آمپر است. پس بهتر است ولتاژ مورد نیاز موبایل خود را چک کنید و تا حد امکان یک شارژر مناسب پیدا کنید و از آن استفاده کنید.
شارژرهای وایرلس هم مانند هر چیزی مزایا و معایب خود را دارند. شما باید باتوجه به آن چه که نیاز شماست و چیزی که به شما ارائه میشود تصمیم بگیرید که این شارژرها مناسب شما هستند یا نه. اما بهطور کلی میتوان گفت که این شارژرها بیشتر برای افرادی که دنبال تکنولوژیهای روز و زندگی مدرن هستند مناسبند. اگر سرعت شارژ موبایل برای شما الویت اول نیست و در عوض میخواهید از شر سیمها خلاص شوید، شارژر بیسیم گزینه خوبی است. اگر استفاده از هولدر موبایل در ماشین برای شما مهم است، یک هولدر که قابلیت شارژ وایرلس هم داشته باشد میتواند گزینهی بهتری برای شما باشد. در غیر این صورت میتوانید منتظر پیشرفتهای بیشتر این فناوری بمانید و زمانی سراغ آن ها بروید که امکانات بیشتری در اختیار شما قرار بدهند و کاملا بهینه شده باشند. در نهایت راهنمای خرید لوازم جانبی گوشی را هم از دست ندهید. مطمئنا اطلاعات خوبی در مورد سایر لوازم جانبی گوشی هم پیدا خواهید کرد.
سوالات مهم شما در مورد شارژر وایرلس
مزایای شارژر وایرلس چیست؟
استفاده از شارژر وایرلس خطرات کمتری نسبت به شارژرهای سیمی دارد. با شارژر وایرلس دیگر نوسانت برق به گوشی آسیب نمیزند. همچنین دردسر خرابی آداپتور یا کابل را نخواهید داشت. بسیاری از شارژرهای وایرلس به عنوان استند هم کاربرد دارند. به علاوه استفاده راحتی دارد.
آیا میتوانیم گوشی را همزمان با شارژر وایرلس و شارژر سیمی شارژ کنیم؟
خیر، ایده شارژ همزمان گوشی با دو دستگاه میتوانست خطرناک است اما خوشبختانه قابل عملی شدن نیست. یعنی در این حالت دستگاه فقط از طریق شارژر سیمی شارژ میشود. حتی اگر گوشی را روی پد شارژر وایرلس قرار دهید.
آیا همه شارژرهای بیسیم با یک سرعت گوشی را شارژ میکنند؟
سرعت شارژ سریع وایرلس به چندین متغیر بستگی دارد: از جمله اینکه از چه شارژر وایرلسی استفاده میکنید، چه مدل تلفنی شارژ میکنید یا اینکه آیا گوشی فست شارژ است یا خیر؟ در هرصورت سرعت شارژ در شارژر وایرلس مختلف تفاوت دارد.
نظر شما چیست؟ قبلا از این شارژرها استفاده کردهاید؟ به نظر شما میتوانند جایگزین خوبی برای شارژهای سیمی باشند؟
اتفاقا وایرلس فست شارژ هم وجود دارد بیشتر تحقیق کنین اطلاعات بدین
بله عالی است
شارژروایرلس برای ساعت های هوشمند مفید است
بسیارعالی
سلام اول اینکه در حال شارژ شدن مثل شارژر سیمی نمیتونین گوشی رو بردارین باهاش کار کنین حتما باید روی پایه باشه دوم اینکه طول عمر باطری رو کم میکنه