راهحل خیس شدن گوشی و آب رفتن زیر ال سی دی گوشی
خیس شدن گوشی بدترین اتفاق بعد از شکستن ال سی دی گوشی است. هر چقدر هم که حواستان جمع باشد، باز هم حادثه خبر نمیکند. اگر اتفاقی به این مطلب برخوردید، پس احتمالا اتفاقی برای گوشیتان نیفتاده است. اما برای آیندهنگری هم شده خواندن آن را از دست ندهید. شاید هم همین الان که این مطلب را میخوانید، گوشیتان خیس شده و نگران هستید. پس بی معطلی به سراغ راهحل خیس شدن گوشی، آب گرفتن ال سی دی گوشی و خشک کردن گوشی میرویم.
نکته: برای مطالعه سایر آموزشها و ترفندهای گوشی حتما سری به این صفحه استایل آپ بزنید.
راهحل آب گرفتن ال سی دی گوشی و خشک کردن گوشی
فرقی نمیکند گوشی داخل آب افتاده باشد، آب داخل لیوان روی آن ریخته یا زیر باران خیس شده باشد، در هر صورت احتمال خرابی یا از کار افتادن گوشی وجود دارد. قبل از هر کاری خونسردی خودتان را حفظ کنید.
گوشی را از آب درآوردید. آب میتواند از طریق پورت و جای سیم کارت وارد گوشی شود. پس تمامی متعلقات گوشی، سیم کارت و رم را خارج کنید. هیچ دکمهای را فشار ندهید، چون امکان نفوذ بیشتر آب وجود دارد. فقط اگر گوشی روشن است، سریع آن را خاموش کنید. آب رفتن داخل گوشی و روشن ماندن آن ممکن است باعث سوختن برد گوشی شود. سپس به سرعت گوشی را خشک کنید. خشک کردن لنز دوربین را فراموش نکنید. برای خشک کردن گوشی حتماً از حوله یا پارچه نرم استفاده کنید.
هر چقدر سریعتر گوشی را از آب خارج و خشک کنید، احتمال آسیب به مدارها و ال سی دی گوشی به حداقل میرسد. اگر باتری گوشی قابل جداسازی است؛ حتماً آن را درآورید. بعد از جدا کردن باتری به آرامی زیر باتری را خشک کنید. همه این مراحل باید به دقت و سریع انجام شود. هر یک ثانیه برای گوشی شما حیاتی است.
بعد از انجام مراحل بالا به هیچ وجه گوشی را روشن نکنید. نگرانی شما قابل درک است ولی باید مطمئن شوید هیچ آبی به داخل گوشی نفوذ نکرده است. عاقلانهترین کار مراجعه به متخصص تعمیرات گوشی است. پس در اولین فرصت این کار را انجام دهید. ولی اگر موقعیت و شرایط مراجعه به تعمیرکار را ندارید، اقدامات زیر را انجام دهید. این ترفندها در اکثر مواقع مشکل را حل میکنند.
سه راهحل رایج موقع خیس شدن گوشی
هر چقدر هم که مثل چشمانتان مراقب گوشی باشید، چند قطره آب ممکن است گوشی چند میلیونی را به باد دهد. برای همین باید اطلاعات کافی در مورد روشهای جلوگیری از خرابی بیشتر گوشی داشته باشید. در ادامه چند روش نسبتاً کاربردی برای حل این مشکل معرفی میکنیم.
روش اول: گذاشتن گوشی داخل برنج
بعد از انجام اقدامات اولیه و خشک کردن گوشی، یک ظرف بردارید و داخل آن برنج بریزید. سپس گوشی را به طور کامل با آن بپوشانید. برنج طی 24 تا 72 ساعت رطوبت گوشی را جذب میکند. در اکثر مواقع این ترفند کمکتان میکند. فقط این نکته را فراموش نکنید که گرد برنج در مدت طولانی داخل گوشی رسوب میکند. پس این کار را تا زمان مراجعه به متخصص ادامه دهید.
البته برخی از متخصصان معتقدند این روش چندان جواب نمیدهد و نمیتواند رطوبت داخل گوشی را بگیرد. اما چون یک راهحل ساده و دمدستی است و رطوبت لبهها و کنارههای گوشی را میگیرد پس حتما انجام دهید.
روش دوم: گذاشتن گوشی داخل ژل سیلیکا
حتماً نام ژل سیلیکا به گوشتان خورده است. مطمئناً بسته های کوچک سیلیکا ژل را هنگام خرید کیف یا کفش نو دیدهاید. این ماده که در ترکیبات آن اکسیژن وجود دارد به عنوان رطوبتگیر در صنایع مختلف استفاده میشود. برای گرفتن آب گوشی به مقدار زیادی از این سیلیکا ژلها نیاز دارید. مانند روش قبلی باید گوشی کامل با آن پوشانده شود. بعد از حداقل 24 ساعت میتوانید سالم بودن گوشی را چک کنید. این روش بسیار کاربردیتر از برنج است. فقط دقت کنید سیلیکا ژلی که استفاده میکنید، کهنه نباشد.
روش سوم: استفاده از الکل
همانطور که میدانید سرعت تبخیر الکل بسیار بالاست. بهترین الکلها 96 درصد هستند. یعنی 96 درصد الکل و 4 درصد آب دارند. الکل را روی هر سطحی بریزید تماماً بخار میشود. بنابراین اگر میزان آب نفوذی به گوشی کم باشد، با آغشته کردن گوشی به الکل، آب هم بخار میشود. به وسیله الکل رطوبت از گوشی خارج میشود. نگران نباشید بخاطر سرعت بالای تبخیر الکل جزو مایعاتی است که به گوشی آسیب نمیزند. توجه داشته باشید که درصد خلوص الکل باید 96 باشد.
الکل ضدعفونی که 70 درصد است به میزان زیادی آب دارد و بهتر است به هیچوجه امتحان نکنید.
قبل از انجام هر کدام از روشهای بالا باید گوشی را خشک کرده باشید. برای محکم کاری بعد از حوله، جاروبرقی را در درجه پایین روی قسمتهای مختلف گوشی بکشید. برای این کار جاروبرقی را روشن کنید. دو انگشت خود را به شکل حلقه روی دهنهی لوله جاروبرقی قرار دهید. مکش جاروبرقی نباید مستقیم باشد. سپس گوشی را روی انگشتانتان بگذارید.
همچنین اگر گوشی به صورت جزئی خیس شده، میتوانید برای مدت کمی آن را مقابل نور و گرمای ملایم آفتاب قرار دهید. در اکثر مواقع این روشها مشکل را حل میکند. ولی اگر موفق به حل مشکل نشدید، ناامید نشوید. خیلی از تعمیرکارهای حرفهای از پس تعمیر گوشیتان برمیآیند.
هنگامی که اتفاقاتی از این دست برای یکی از لوازم الکترونیکی حساس رخ میدهد، اقدامات شتابزده آسیب بیشتری به آن وسیله میزند. وقتی گوشی داخل آب میافتد، برای اطمینان از سلامت گوشی سریع آن را روشن میکنیم. گاهی اوقات هم به توصیه افراد غیر متخصص کارهای عجیب و غریب هنگام آب خوردگی گوشی انجام میدهیم. در ادامه به بایدها و نبایدها هنگام آب خوردگی گوشی میپردازیم.
بایدها و نبایدها هنگام آب رفتن داخل گوشی
- گوشی کفش نیست که بعد از خیس شدن آن را روی حرارت خشک کنیم. گرما میتواند حتی بدتر از آب رفتن داخل گوشی به آن آسیب بزند. تراشهها و مدارهای داخل گوشی در مقابل گرما بسیار حساس هستند. احتمالاً با پیشنهاد گرفتن گوشی زیر باد گرم سشوار مواجه شدهاید. یا اینکه آن را روی حرارت مستقیم بخاری یا شوفاژ نگه دارید. حتی در مواردی دیده شده گوشی را داخل ماکروویو گذاشتهاند. حتماً میتوانید حدس بزنید بعد از این کار چه فاجعهای رخ داده است. بنابراین هنگام آب خوردگی گوشی از حرارت دادن با سشوار، بخاری و … پرهیز کنید.
- توجه داشته باشید که شارژ کردن گوشی برای گرم شدن و بخار شدن آب اشتباه محض است. جریان برق و آب داخل آن باعث از بین رفتن کامل گوشی میشود. حتی اگر گوشی به شارژر وصل بود، سریع آن را جدا کنید.
- یک راهحل عجیب و غریب دیگر قرار دادن گوشی داخل فریزر است. برخی افراد فکر میکنند، سرما و یخ زدن سریع آب داخل گوشی از رسانایی آن کم میکند. با این پیشفرض که آب منجمد به مدارهای الکتریکی آن صدمه نمیزند. به هر حال با خارج کردن گوشی از فریزر یخ آن آب می شود. پس این کار مثل کوبیدن آب در هاون بی تاثیر است.
- ابتکارات دیگر مثل فوت کردن داخل گوشی، گرفتن مقابل کولر یا پنکه، تکان دادن مداوم آن، خشک کردن پورت و جای سیم کارت با فشردن گوش پاکن را کاملاً از ذهنتان دور بریزید. به جای گوش پاکن از خلال دندان و دستمال عینک برای خشک کردن پورتها استفاده کنید.
آب خوردگی گوشی چه مشکلی برای گوشی ایجاد می کند؟
افتادن گوشی از جیب داخل جوی آب یا رودخانه، ریختن نوشابه یا سایر مایعات سر سفره، افتادن گوشی از دست داخل سوپ و غذا و …
اینها فقط چند مورد از صدها اتفاقی است که گوشی شما توسط آب و سایر مایعات در معرض خطر قرار میگیرد. خیس شدن گوشی ممکن است خسارت جبرانناپذیری به بار بیاورد. آب رفتن زیر ال سی دی آیفون و سامسونگ که ال سی دی را نابود میکند. باتریهای لیتیوم یونی گوشیها که خطر انفجار دارند. سوختن مادربرد که هزینه سنگینی روی دستتان میگذارد.
از کار افتادن باتری
آب به دلیل رسانا بودن، یعنی داشتن یونهای مثبت و منفی مانع از انتقال جریان میشود. حالا تصور کنید با نفوذ آب روی مدارهای پیچیده گوشی چه اتفاقی خواهد افتاد. هزاران اتصال کوتاه در گوشی در حال کار رخ میدهد. وقتی گوشی آب خورده را شارژ یا استفاده میکنید، مثل زمانی است که قسمت مثبت و منفی باتری را بهم وصل میکنید. جریان از قسمت منفی خارج، از آب عبور کرده و دوباره به قسمت مثبت آن بر می گردد. برای همین خرابی باتری در اثر آب رفتن داخل گوشی دور از انتظار نیست. در این میان گوشیهای قدیمی که باتری قابل جداسازی دارند، کمتر آسیب میبینند.
خرابی مادربرد
سنسورهای گوشی بسیار حساس هستند. در اثر آب خوردگی گوشی ممکن است این سنسورها از کار بیافتند. شاید در ابتدا این خرابیها را مشاهده نکنیم. حتی گوشی را استفاده کنیم. اما بعد از چند روز قسمتهای مختلف گوشی از کار میافتد. وقتی آب روی مادربرد باقی میماند، بعد از چند روز بخار میشود. این بخار باعث آسیب به قسمتهای مختلف مادربرد گوشی میشود. برای مثال ممکن است بلوک دوربین یا بلوتوث از کار بیافتد. برای همین حتماً باید به متخصص برای چک کردن گوشی مراجعه کنید. متخصص تعمیرات با تینر فوری یا بنزین، آب باقیمانده روی مادربرد را از بین میبرد.
آب گرفتن ال سی دی گوشی
آب گرفتن ال سی دی گوشی در اثر ماندن گوشی در آب رخ میدهد. آب رفتن زیر ال سی دی آیفون و سامسونگ میتواند برای شما گران تمام شود. اگر آب گرفتگی زیاد باشد، ال سی دی به کل از کار میافتد یا قسمتی از آن مخدوش میشود. در این حالت چارهای جز عوض کردن ال سی دی باقی نمیماند.
گاهی اوقات هم گوشی بعد از خشک کردن از کار میکند. اما ناگهان یک حباب زیر ال سی دی گوشی میبینید. این حالت نشان میدهد شما در خشک کردن گوشی موفق عمل نکردید. اگر حباب زیر ال سی دی گوشی دیدید، مجدداً یکی از روشهای بالا را انجام دهید. گوشی را باید سریع خاموش کنید. فراموش نکنید گوشی را نباید تکان دهید. چون ممکن است آب به جاهای دیگر منتقل شود. در اولین فرصت برای جلوگیری از بین رفتن کلی ال سی دی به یک تعمیرکار مراجعه کنید.
آسیبهای دیگر مانند پرش نور، افت آنتن گوشی، از کار افتادن سوکتها، خراب شدن آی سی گوشی و زنگ خوردگی پورت گوشی ممکن است به مرور زمان اتفاق بیافتد.
متاسفانه آب خوردگی گوشی شامل گارانتی نمیشود. تعمیرکاران گوشی به راحتی میتوانند از طریق LCI گوشی تشخیص دهند که خرابی گوشیتان بخاطر خیس شدنش است. LCI یا نشانگر تماس مایعات یا لیبل وید برچسبی بی رنگ یا سفید داخل گوشی است. هنگام تماس گوشی با مایعات برچسب به رنگ قرمز درمیآید. چون تعمیرات آب خوردگی گسترده و هزینهبر است، شرکتهای سازنده گوشی آن را پوشش نمیدهند. اما این کمپانیها راه کار بهتری ارائه دادند و آن سازگار کردن گوشیها با آب است.
چگونه گوشی ضدآب را تشخیص دهیم؟
اصولاً گوشیها ضدآب نیستند. فقط برخی مدلهای پیشرفته سازگاری بیشتری با آب دارند. این یعنی برای چند دقیقه یا نیم ساعت گوشی داخل آب بدون آسیب میماند. International Protection Marking یا IP استانداردی است که نشان می دهد گوشی شما در چه حد در مقابل گردوغبار و آب مقاوم است. معمولاً از روی بسته بندی یا با سرچ مدل گوشی، مشخصات آن را می توانیم ببینیم. یکی از این مشخصات IP است.
بعد از IP عددی دور رقمی میبینید. عدد اول نشان دهندهی محافظت گوشی مقابل گردوغبار و عدد دوم محافظت در برابر آب را نشان میدهد. عدد دوم یا میزان ضدآبی گوشی بین 0 تا 8 هستند. عدد صفر عدم محافظت و عدد هشت نشانگر بالاترین میزان محافظت است.
در صورتی که گوشی IP هشت را پشتیبانی کند یعنی تا عمق 1 متری در آب خالص، دمای 15 تا 35 درجه، کمتر از نیم ساعت مشکلی برای گوشی پیش نمیآید. اما باز هم باید سریع گوشی را خشک کنید.
سوالات مهم شما هنگام خیس شدن گوشی
خیس شدن گوشی چه خطراتی دارد؟
اگر مقدار آب کم باشد و گوشی را به سرعت خشک کنیم، امکان سالم ماندن آن وجود دارد. علاوه بر اینکه برای خشک کردن گوشی باید از روشهای صحیحی استفاده کنید. اگر مقدار آب نفوذی زیاد باشد، گوشی مدت زیادی در آب مانده باشد و به خوبی آن را خشک نکنیم، احتمالاً گوشی دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
آیا خیس شدن گوشی شامل گارانتی میشود؟
خیر. آب خوردگی گوشی شامل گارانتی نمیشود. چون در اکثر مواقع تعمیر گوشی خیس امکانپذیر نیست. با وجود لیبل مخفی وید در گوشیها، تشخیص دلیل خرابی برای شرکتهای سازنده بسیار راحت است.
چه مدت طول میکشد تا عوارض خیس شدن گوشی بروز کند؟
گوشی پس از افتادن در آب و خشک شدن در ابتدا 2، 3 یا 4 هفته کار میکند. اگر آب موجود در گوشی از بین نرفته باشد، روی قطعات الکترونیکی رسوب میکند. در نتیجه باعث خوردگی آن میشود. حتی ممکن است این رسوبات مانع جریان برق شوند که نتیجهی آن انفجار باتری است.
جمع بندی
بطور کلی کسانی که شغلهای سخت دارند، باید بیشترین مراقبت را از گوشی خود داشته باشند. مانند کوهنوردان و لیدرهای طبیعتگردی یا افرادی که در آزمایشگاهها یا کارخانهها کار میکنند. علاوه بر آب ممکن است گوشی ما در معرض خطر مایعات دیگر باشد. در صورتی که گوشی شما آغشته به ماده دیگری شد، بهتر است سریع با آب الکل آن را تمیز کنید. سپس اقدامات لازم را انجام دهید. فراموش نکنید برای اطمینان از سلامت گوشی به تعمیرکار مراجعه کنید. امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را در اختیارتان گذاشته باشد.
استایل آپ مرجع تخصصی برای لوازم جانبی موبایل است. بهترین لوازم جانبی برای حفاظت از گوشی شما و دادن استایلی جدید و جذاب به گوشیتان. هر چیزی که لازم دارید را جستجو کنید و پیدا کنید و در کمترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.
سلام گوشی من ا ۷۰ هستش وقتی روش آب میره لمسش کار نمیکنه وباید خاموش روشن کنیم ولی خاموش روشن هم نمیشه چون لمسش دیگه کار نمیکنه و تا موقعی که خاموش نشه درست نمیشه اگر جوال بدید ممنون میشم
سلام گوشی من ا ۷۰ هستش وقتی روش آب میره لمسش کار نمیکنه وباید خاموش روشن کنیم ولی خاموش روشن هم نمیشه چون لمسش دیگه کار نمیکنه و تا موقعی که خاموش نشه درست نمیشه
من دیروز نوشابه ریخت تووش ولی سعی خشک کردم ولی امروز صحفه نمایشس کم رنگ شده الان صحفه نمایشش سوخته یا تاجش یوخته یا ال سی دی اش لطفا بخم بگید
سلام
موبایل من انر ۸سی هس فکر نکنم در موبایلم اب زیادی رفته باشد ولی انگار صفحه نمایش چند تایی شده و انگار خودش همه چیز را لمس میکند منظورم این هس که انگار همه جای صفحه تند تند لمس میشود و در برنامه و چیز های مختلف میرود لطفا بگید مشکل از چیه راستی موبایلم مثل روز اول کار میکنه ولی این مشکلا فقط جدیدا داره بخاطر اب رفتن داخلش خواهش میکنم جواب بدید چند روزه اصلا نتونستم با موبایلم کار کنم ممنون میشم
سلام
من گوشیم شیا ئومی نوت۸پرو هست الان گوشیم کامل کار میکنه ولی در قسمت پایین یک کوچولو نمایشکر اب رفته زیرش و براق شده انگار اب توش گیر کرده چکار کنم ترو خدا بگید کامل کار میکنه فقط یک ضره ضایست و بعضی وقتا خودش کار میکنه ترو خدا بگید
سلام گوشی من دقیقا مثل شما شده میشه بگین چه اتفاقی افتاد ایا مجبور به عوض کردن ال سی دی شدین