انواع گلس گوشی موبایل و سوالات متداول در مورد گلس
خرید گلس برای گوشی کار نسبتا حساسی است. گلس یا محافظ صفحه نمایش از صفحهی حساس گوشی محافظت میکند. انتخاب بهترین گلس برای گوشی کار نیاز به کمی دانش فنی دارد. باید با ریزهکاریها آشنا باشید و بتوانید گلس خوب و باکیفیت را از گلس بدردنخور تشخیص دهید. انواع مختلف گلس وجود دارند که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای خاص خودشان را دارند.
احتمالا همین الان هم سوالاتی در گوشه و کنار ذهنتان دارید. ما در اینجا به سوالات متداول در خرید گلس گوشی موبایل خواهیم پرداخت و به آنها پاسخ میدهیم.
گلس گوشی چیست؟
گلس نوعی محافظ شفاف است که روی صفحه نمایش گوشی میچسبد و اجازه نمیدهد آسیبی به صفحه نمایش برسد. میدانید که صفحهی گوشی بسیار حساس است. قیمت زیادی هم دارد. اگر ناخودآگاه از دستتان بیفتد و یا ضربهای به آن وارد شود احتمال آسیب دیدن آن بسیار زیاد است. از طرفی استفاده مداوم از گوشی و ساییده شدن صفحه داخل جیب باعث ایجاد خط و خش روی صفحه میشود.
سنسورهای تاچ یا لمسی گوشی هم روی صفحه نمایش قرار دارند و کوچکترین فشار یا ضربهای این سنسورها را مختل میکند. احتمالا شما هم تا حالا تجربهی ضعیف شدن تاچ گوشی را داشتهاید. راحت نمیتوان با گوشی کار کرد. لمس آن تاخیر دارد و بسیار آزاردهنده است. اما با یک گلس چنین اتفاقی نمیافتد.
گلس یک محافظ صفحه نازک و شفاف است. روی صفحه نمایش میچسبد و به عنوان یک پوشش جلو ضربات، خط و خراش و فشار را میگیرد. وضوح بالایی دارد و اگر ضخامت آن کم باشد عملا احساس نمیکنید که روی صفحه نمایش گوشی گلس نصب کردهاید.
آیا گلس برای گوشی لازم است؟
میدانید که گوشیهای مدرن از صفحه نمایش Corning Gorilla Glass استفاده میکنند. گوریلا گلس مقاومت بسیار زیادی دارد. میتواند جلو خط و خراش را بگیرد و در برابر ضربه هم مقاوم است. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر گوشی از دستتان بیفتد یا به یک جسم نوکتیز برخورد کند حتما و حتما سالم میماند. در ضمن گوریلا گلس کاملا ضدخش نیست و در گذر زمان کم کم خط و خشهایی روی صفحه ظاهر میشوند.
صفحات معمولی هم که حتما به یک گلس نیاز دارند تا جلو خط و خراش و آسیبهای احتمالی را بگیرد. به طور کلی برای اینکه نگرانیتان را بابت صفحه نمایش گوشی برطرف کنید نصب گلس بهترین و راحتترین کار است. قیمت گلس موبایل هم در مقایسه با قیمت تعمیر و تعویض صفحه نمایش به مراتب کمتر است. با یک هزینهی کم جلو بسیاری از مشکلات را میگیرید.
چند نوع گلس گوشی داریم؟ (انواع گلس گوشی)
اگر همین الان بخواهید گلس گوشی بخرید احتمالا مدلها و گزینههای مختلفی خواهید دید. جنسهای مختلف و مدلهای مختلف گلس شما را سردرگم میکنند. علاوه بر این نحوه نصب آنها هم متفاوت است. به طور کلی دو نوع گلس داریم.
- گلس فول یا تمام صفحه: گلس فول چیست؟ این گلس تمام قسمتهای صفحه را پوشش میدهد. لبههای گوشی مخصوصا در گوشیهایی که لبه خمیده دارند بیشتر در معرض خطر هستند و گلس فول تا حد زیادی این خطرات را کاهش میدهد. گلس فول در دو نوع فول چسب و دور چسب وجود دارد. گلس فول چسب تمام قسمتهای آن به صفحه میچسبد و گلس دور چسب صرفا دورتادور آن چسب دارد.
- گلس معمولی: یک گلس ساده که معمولا تخت است و قیمت کمتری هم دارد. گلس تخت چندان برای گوشیهای خمیده مناسب نیستند. اولا تمام صفحه را پوشش نمیدهد و دوما شکل و فرم صفحه را هم به هم میریزند. اما نسبتا ایمن هستند. تفاوتهای محافظ صفحه نمایش پلاستیکی و شیشهای؛ کدام یک بهتر است؟
در حالت کلی امنیت و کارایی گلس تمام صفحه بالاتر از گلسهای معمولی است.
انواع گلس گوشی از نظر جنس کدامند؟
گلس گوشی از متریالهای مختلفی ساخته میشود. هر کدام ویژگیهای خاص خودشان را دارند. برندهای زیادی هم در این حوزه فعالیت دارند که از متریالهای خاصی برای این کار استفاده میکنند. اما انواع پراستفاده آن شامل موارد زیر هستند.
-
پلیاتیلن تریفتالات یا PET
PET نوعی پلاستیک است که معمولا در بطریهای آب معدنی و محفظههای غذایی استفاده میشوند. این نوع گلس عمدتا از نوع گلس معمولی است. بسیار ارزان هستند و مقاومت کمی هم دارند. از نظر خط و خراش و یا مقاومت در ضربه هم نسبتا ضعیف هستند. وضوح کمی هم دارند.
چون تخت هستند معمولا لبههای گوشی را پوشش نمیدهند و از این نظر ضعیف هستند. اگر گوشی خمیده دارید این نوع گلسها به هیچوجه پیشنهاد نمیشوند. اما به دلیل قیمت کمی که دارند میتوانند جزو گزینههای اقتصادی و مقرون به صرفه باشند.
-
ترموپلاستیک پلی یورتان یا TPU
قابهای ژله ای را دیدهاید؟ این قابها از جنس TPU هستند. گلس TPU هم از همین جنس است. کمی نازکتر و مطابق با ابعاد صفحه نمایش. در دو حالت چسبدار و بدون چسب موجود دارند که پیشنهاد میشود حتما از نوع چسبدار استفاده کنید چون کمترین میزان حباب را دارند. یکی از معایب این نوع گلس تکسچر گیردار آن است. یعنی کار کردن با گوشی چندان راحت نیست. وقتی گلس را لمس میکنید معمولا کمی اصطکاک وجود دارد که اذیتکننده است.
این گلس منعطف است و لبههای گوشی را هم پوشش میدهد. به دلیل همین انعطاف و قابلیت ارتجاعیاش میتواند ضربات را هم دفع کند. چون نرم است معمولا خط و خراشهای روی گلس خود به خود از بین میروند. به این قابلیت گلس ژله ای Self-Healing میگویند. به طور کلی عملکرد آن بهتر است PET است. قیمت نسبتا کمی هم دارد. Zagg و IQ Shield هم جزو برندهای شاخص تولیدکننده این نوع گلس هستند.
-
گلس حرارت دیده یا Tempered Glass
مثل TPU قابلیت Self-Healing ندارند. اما مقاومت بسیار بالاتری دارند. در برابر ضربه و خط و خراش بسیار ایمن هستند و در انواع مدلهای دور چسب و فول چسب وجود دارند. انواع خمیدهی آن هم وجود دارند که مخصوص گوشیهای خمیده هستند. به راحتی روی گوشی نصب میشوند و نیازی به چسب هم ندارند. اگر تمایل دارید درباره گلس تمپرد بیشتر بدانید محتوای گلس تمپرد چیست؟ مزایا و معایب Tempered glass را بخوانید.
در حال حاضر بهترین گلسهای حرارتدیده با سختی 9H عرضه میشوند. این گلسها شیشهای هستند و وضوح بسیار بالایی هم دارند. یعنی شفافیت تصویر را کاهش نمیدهند و عملا احساس نمیکنید روی گوشیتان گلس نصب کردهاید.
گلس مایع یا نانو مایع یا گلس محافظ صفحه نانو
در حال حاضر گلسهای مایع یا Nano-Glass ها در بازار بیشتر از سایر گلسها به چشم میخورند. از نظر مقاومت در برابر خط و خراش و ضربه در سطح بسیار بالایی قرار دارند. چون از نانو پلیمرها ساخته شدهاند حین ضربه تکه تکه نمیشوند و ضخامت بسیار کمی هم دارند. البته این ضخامت کم ایراداتی هم دارد. یعنی ممکن است خط و خراشها مستقیما به صفحه نمایش برسند.
نانوگلس مایع با سختی 9H عرضه میشوند. آنتیرفلکس هستند و نور و اشعههای مزاحم به چشم شما بازتاب داده نمیشوند و از این نظر امکانات جانبی هم دارند. اگر تمایل دارید درباره گلس نانو مایع و مزایا و معایب آن بیشتر بدانید، گلس نانو مایع چیست؟ مزایا، معایب و مقاومت گلس نانو را بخوانید.
راهنمای خرید گلس موبایل را هم بخوانید. اطلاعات کاملتری در مورد هر کدام از این گلسها کسب خواهید کرد.
برندهای تولیدکننده گلس محافظ صفحه نمایش کدامند؟
چند برند مطرح که عمدتا گلسهای باکیفیت تولید میکنند در ادامه آورده شدهاند.
- X-Level
- Nillkin
- Zagg
- Buff
- IQ Shield
- Spigen
- Qmadix
- Maxboost
- و …
بهترین گلس صفحه نمایش گوشی کدام است؟
اگر بخواهیم قیمت را کنار بگذاریم و صرفا در مورد کیفیت و کارایی گلس نظر بدهیم یک گلس بین سایر گلسها خودنمایی میکند.
گلس 3D CP+ MAX از برند نیلکین جزو گلسهای شاخص و قدرتمند در این زمینه است که قیمت بالایی هم دارد. اما چند مزیت مهم دارد.
- Full-Coverage است و تمام قسمتهای صفحه را به طور کامل پوشش میدهد.
- ضد حریق است و دمای صفحه نمایش را هم کنترل میکند.
- ظریف است و حین کار کردن با گوشی نرمی گلس را احساس میکنید.
- ضخامت 1 میلیمتر دارد و شفافیت آن هم در حدود 99.9 درصد است که بیشترین میزان شفافیت بین گلسهاست.
- Tempered Glass است و با سختی 9H ماکزیمم مقاومت را در برابر ضربه و فشار دارد.
- ضد چربی، ضد اسید و ضد باز است. اثر انگشت و یا ذرات لکه و مخصوصا ذرات اسیدی روی صفحه نمایش گوشی باقی نمیمانند.
- جالب است بدانید که قابلیت شستشو هم دارد و میتوانید آن را بشویید و مجددا استفاده کنید.
در مطلب بهترین مارک گلس گوشی سامسونگ قابلیتها و امکانات این گلس را بیشتر توضیح دادهایم و با دو گلس پراستفاده و باکیفیت دیگر هم آشنا میشوید.
9H Hardness یا سختی 9H چیست؟
یک استاندارد برای اندازهگیری میزان سختی و مقاومت محافظ صفحه نمایش وجود دارد. به آن ASTM Hardness Scale میگویند. این سختی بر اساس تست Mohs به دست میآید. سختی 9H به این معناست که گلس با مداد 9H هیچ خراشی پیدا نمیکند. میدانید که 9H تقریبا سختترین مداد بین مدادهای استاندارد است.
این تست چندان معتبر نیست. اما یک نکتهی مهم دارد. اینکه شرکتهای تولیدکننده سختی گلس را تست کردهاند و این سختی برای آنها اهمیت دارد. از این جهت جزو پارامترهایی است که بهتر است قبل از خرید گلس به آن توجه داشته باشید.
گلس پرایوسی چیست؟
اگر دوست ندارید افراد کناریتان در مکانهای عمومی صفحه نمایش گوشیتان را ببینند و همراه با شما اساماسها و پیامها و اطلاعات روی گوشیتان را بخوانند میتوانید از Glass Privacy استفاده کنید. نوعی گلس که مسیر انتقال نور را تغییر میدهد و فقط افرادی که مستقیم به صفحه نگاه میکنند میتوانند صفحه نمایش را ببینند. افرادی که کنار شما هستند تنها یک صفحهی سیاه یا کدر میبینند.
قبلا در مورد مزایا و معایب گلس پرایوسی نوشتهایم و میتوانید اطلاعات بیشتری در این زمینه بخوانید.
آیا گلس ضدضربه وجود دارد؟
گلسها عمدتا برای جلوگیری از خط و خراش روی صفحه نصب میشوند. اما میتوانند جلوی ضربه را هم بگیرند. به طور کلی گلس ضدضربه که بتواند تمام ضربات را دفع کند وجود ندارد. اما گلسهایی وجود دارند که تا حد زیادی ضدضربه هستند و با این نام شناخته میشوند. گلسهای TPU تا حد زیادی آنتیشوک هستند. یعنی حالت ارتجاعی دارند و ضربات را دفع میکنند. گلس نانو ضدضربه نیست. چون حین ضربه نمیشکند و تکه تکه نمیشود در نتیجه ممکن است انرژی ضربه به صفحه برسد. اما میتواند بخشی از انرژی ضربه را بگیرد.
چگونه گلس گوشی را نصب کنیم؟
نصب گلس ریزهکاریهای خاص خودش را دارد. باید به شیوهای خاص نصب شود تا زیر گلس حباب ایجاد نشود. اکثر گلسهای مدرن چسب دارند و به چسب مخصوص نیازی ندارید. این آموزشهای ویدیویی استایل آپ را ببینید تا به راحتی نحوه نصب گلس روی گوشی را یاد بگیرید.
این آموزشها تقریبا برای تمام مدلهای گلس جواب میدهند. این راهنمای تعویض گلس گوشی هم میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند.
دو سوال مهم در مورد گلس گوشی
کدام گلس در مقابل خط و خش کاملاً مقاوم است؟
گلسهای تمپرد که پوشش اولئوفوربیک دارند و اشیای نوک تیز هیچ تاثیری روی گلس نمیگذارند. گلسهای TPU بخاطر خاصیت ارتجاعی، خط و خش وارد شده را ترمیم میکنند. گلس سرامیکی بخاطر استحکام و کیفیت متریالشان ضد خش هستند.
کدام گلسها دید بهتری از صفحه نمایش گوشی میدهند؟
گلسها میتوانند شفاف، مات، آینهای و پروایسی باشند. گلسهای شفاف تصویر و نور را بدون تغییر منتقل میکنند. گلسهای مات یا UV دار با فیلتر نورهای فرابنفش از چشمها محافظت میکنند. گلسهای آینهای گوشی قفل یا خاموش را به آینه تبدیل میکنند. گلسهای پروایسی با فیلتر مانع دید اطرفیان از گوشی شما میشوند.
اما سوال آخر
یک سوال مهم باقی مانده است. اینکه بهترین مدلهای گلس را از کجا بخریم؟ جای درستی آمدهاید. استایل به عنوان مرجع تخصصی معرفی و فروش لوازم جانبی موبایل بهترین لوازم جانبی را با توضیحات کامل ارائه میکند. قبل از خرید میتوانید اطلاعات کامل در مورد هر گلس را بخوانید. از مزایا و معایب آنها باخبر شوید و با اطمینان کامل نسبت به خرید گلس و سایر لوازم جانبی گوشی اقدام کنید. اگر همچنان سوالی دارید در کامنتها بنویسید تا در کمترین زمان به سوال شما پاسخ دهیم.
میدانید بهترین لوازم جانبی ضروری و غیرضروری برای گوشی کدامند؟ راهنمای خرید لوازم جانبی گوشی موبایل را بخوانید و با کارایی هر کدام آشنا شوید.
تشکر
سلام ، ببخشید گلس خوب برای گوشی M32 چی پیشنهاد میکنید که بهتره؟؟ که مقاومت خوبی داشته باشی و کیفیت صفحه رو پایین نیاره و نشکنه؟؟؟
اگر به دنبال گلس با کیفیت خوب هستید، میتوانید یکی از گلسهای کمپانی بوف رو انتخاب کنید که از لحاظ کیفیتی تضمین شده هستند.
سلام گلس میخام که هم جنسش خیلی درجه ۱ باشه وهم مقاوم باشه وطوری باشه که جلوی کیفیت صفحه رو نگیره چی پیشنهاد میککید
تنوع گلسهامون خیلی زیاده، میتونین با توجه به مدل گوشیتون برین تو صفجه دسته بندی و با خوندن شرح محصول مدل مورد نظر خودتون رو پیدا کنین.
گلس یه دردسر شده برای من، سرامیکی میخری زود خط میفته
مات میخری چشم اذیت میشه، شیشهای میخری میشکنه
هیچی نزاری استرس داری کلا رو اعصابه
سلام
آیا گلس با سختی ۵H مناسب و خوب هست؟
و این که از چه درجه H تا چه درجه H خوب هست؟
سلام
میخواستم بدونم برای گوشی j7 ۲۰۱۶ هم گلس مات وجود دارد؟
بله، کافیه به دسته بندی لوازم جانبی گوشی سامسونگ Samsung Galasxy J7 2016 سر بزنید، انواع لوازم جانبی مخصوص این گوشی رو میتونین از اونجا تهیه کنین.