آیا پاوربانک قابل تعمیر است؟ نحوه تشخیص سالم بودن پاوربانک
تصور کنید در میانه یک روز کاری شلوغ شارژ گوشیتان تمام میشود. گوشی را به پاوربانک متصل میکنید اما شارژ نمیشود. تمام برنامه و کارتان بهم میریزد. از طرفی نمیدانید دقیقاْ مشکل از کجاست. امیدوار هستید مشکل جدی نباشد.
با خراب شدن یکی از لوازم الکترونیکی، قسمتی از زندگی مختل میشود. پاوربانک یکی از این لوازم ضروری است. این وسیله با یک مکانیزیم ساده چندین وسیله را همزمان شارژ میکند. پاوربانک با اتصال به برق انرژی الکتریکی را ذخیره و سپس مانند یک منبع، لوازم دیگر مانند گوشی، تبلت و لپ تاپ را شارژ میکند.
خرید و نگهداری پاوربانک کار چندان آسانی نیست. پاوربانک جزو لوازمی است که باید بعد از خرید از سالم بودن آن مطمئن شد. اما از کجا بفهمیم پاوربانک سالم است؟ یا چگونه از آن نگهداری کنیم که خراب نشود؟ با وجود اینکه پاوربانک سیستم پیچیدهای ندارد اما در صورت اختلال جزئی هم ممکن است از کار بیافتد. سوال اینجاست که آیا این اختلالات قابل رفع هستند؟ آیا پاوربانک قابل تعمیر است؟ در ادامه برای پاسخ به این سوالات تست سلامت و نحوه تشخیص سالم بودن پاوربانک، رایجترین مشکلات پاوربانک و راه حل رفع این مشکلات بررسی میکنیم.
از کجا بفهمیم پاوربانک سالم است؟
برای تشخیص سالم بودن پاوربانک اول باید از اصل بودن آن مطمئن شوید. پاوربانکها با طراحی و برندهای مختلف در بازار بیشمارند. به همین دلیل در چند سال اخیر پاوربانکهای فیک در بازار زیاد شدهاند. پس در مرحله اول باید بتوانیم جنس فیک را از اصل تشخیص دهیم.
نحوه تشخیص پاوربانک اصل و فیک
- یک راه حل ساده مقایسه قیمت دلاری و ریالی پاوربانک است. اگر قیمت ریالی کمتر از قیمت دلاری آن بود، به احتمال زیاد فیک است.
- رنگ بدنه برندهای مختلف پاوربانک فرق دارند. مثلاً بعضی از برندها فقط دو رنگ پاوربانک دارند. بهتر است با مراجعه به سایت مادر شرکت تولید کننده از ویژگی ظاهری محصول مطمئن شوید.
- اگر پاوربانک را خریدید ولی در اصل بودن آن شک دارید، به سایت شرکت سازنده بروید و کد 20 رقمی پشت کارتن را در سایت وارد کنید. شرکت سازنده فیک و اصل بودن محصول را نشانتان میدهد.
- کابل شارژ را چک کنید. نمونههای اصل معمولاً ساده، محکم و بدون هیچ برجستگی یا علامت هستند.
- پاوربانکهای مخصوص گوشی معمولاً بین 5 تا 20 آمپر هستند. اگر جریان نوشته شده بیشتر بود احتمالا این محصول فیک است.
- پاوربانکها به دو روش میزان شارژ خود را نشان میدهند. یکی از طریق چراغهای LED و دیگری با صفحه نمایش کوچک روی بدنه. پاوربانک فیک معمولاً چنین آپشنی ندارد.
- مشخصات پاوربانک اصل با فونت کم رنگ و برجسته روی بدنه آن حک میشود.
- سایر تشخیصها مانند اتصالات و نوع باتریهای پاوربانک به سادگی امکانپذیر نیست. برای این کار باید داخل پاوربانک را چک کنید.
برای اطلاعات بیشتر راهنمای تشخیص پاوربانک شیائومی اصل و تقلبی را بخوانید.
مرحله دوم برای تشخیص سالم بودن پاوربانک اتصال آن به برق است. دقت کنید که همه قسمتهای آن به درستی کار کنند. تمامی پورتها، چراغهای LED یا نمایشگر و اتصالات را چک کنید. مدت زمان شارژ شدن پاوربانک و شارژ گوشی به وسیله آن را جداگانه یادداشت کنید. سپس آن را با مشخصات پاوربانک در سایت مادر چک کنید. اگر همخوانی داشت پاوربانک سالم است. بعد از چک کردن این مرحله پاوربانک را به برق متصل کنید. سپس یک گوشی را برای شارژ به آن وصل کنید. اگر همزمان با شارژ پاوربانک، گوشی هم شارژ شد پس پاوربانک سالم است. در غیر این صورت پاوربانک مشکل دارد. یا به احتمال زیاد محصول فیک است.
باید و نبایدهای نگهداری از پاوربانک
برای سالم نگهداشتن و طولانی شدن عمر پاوربانک باید همیشه موارد زیر را در نظر بگیرید:
- قرار دادن بیش از حد پاوربانک در شارژ باعث آسیب و خالی شدن سریع باتری آن میشود. سعی کنید حداکثر شارژ پاور 80 و دشارژ آن 20 درصد باشد. مطلب نحوه شارژ صحیح پاوربانک را از دست ندهید.
- هیچ شیء فلزی را نزدیک مدار یا ورودی پورت پاوربانک قرار ندهید. ممکن است باعث گرم شدن و انفجار پاوربانک شود.
- هرگز آن را در معرض نور خورشید و گرما قرار ندهید. معمولا دمای اتاق یعنی 25 درجه برای پاوربانک مناسب است.
- با توجه به ظرفیت پاوربانک لوازم الکترونیکی را به آن متصل کنید. استفاده بیش از ظرفیت به مدارهای آن آسیب میزند.
- افتادن و ضربه به اجزای داخلی آن صدمه میزند.
- شارژ نکردن پاوربانک برای مدت طولانی باتری را با مشکل مواجه میکند.
آیا پاوربانک قابل تعمیر است؟
حتی اگر از پاوربانکتان مثل چشمانتان مراقبت کنید، باز هم امکان خرابی آن وجود دارد. به طور طبیعی هر وسیله پر کاربردی ممکن است دچار ایرادات جزئی یا جدی شود. مثلاْ ممکن است ناگهان شارژ نکند یا خودش شارژ نشود. در این صورت آیا پاوربانک قابل تعمیر است یا خیر؟ در ادامه سعی میکنیم به رایجترین سوالاتتان در مورد مشکلات پاوربانک پاسخ دهیم.
چرا پاوربانک شارژ نمیشود؟
ممکن است چراغهای پاوربانک در حالت فول شارژ باشد اما شارژ نشود. یا حتی چراغهای آن هم روشن نشود. دلایلی زیادی برای بروز این مشکل وجود دارد:
- عدم اتصال کابل به جریان برق: ممکن است اتصال کابل برق کامل نباشد. برای مطمئن شدن از اتصال، پاوربانک را به پریز دیگری متصل کنید. اگر قسمت پورت یا داخل پریز دارای گرد و غبار است، حتماً در انتقال جریان اختلال ایجاد میکند.
- خرابی کابل: گاهی اوقات کابل پاوربانک دردسرساز میشود. عمر بعضی از کابلها بسیار پایین است. از این رو احتمال قطع اتصال در کابل دور از انتظار نیست. حتماً پاوربانک را با کابل دیگری تست کنید. ضمن اینکه اگر پاور شما فست باشد باید از کابل فست برای شارژ استفاده کنید.
- اتصال مستقیم به برق: اگر پاوربانک را از طریق کامپیوتر یا لپ تاپ شارژ میکنید، ممکن است پاوربانک شارژ نشود. چرا که جریان خروجی پورت آنها کمتر از جریان مورد نیاز شارژ پاوربانک است.
- مشکل آداپتور: این امکان وجود دارد که آداپتور خراب شده باشد. یا اینکه جریان کمی را منتقل کند که برای شارژ پاوربانک کافی نباشد.
اگر تمامی موارد بالا هنگام شارژ نشدن پاوربانک چک کردید ولی مشکل رفع نشد، پس مشکل از اتصالات داخلی و مدار یا باتری است. همانطور که گفتیم ضربه و افتادن پاوربانک، قرار گرفتن در معرض گرما و رطوبت و از کار افتادن باتری باعث خرابی و شارژ نشدن آن میشود. در همه این موارد مشکل جدی است و باید به طور حرفهای تعمیر شود.
چرا پاوربانک روشن نمیشود؟
گاهی اوقات هم پاوربانک شارژ میشود، اما بعد از قطع شارژ روشن نمیشود. این مشکل بخاطر خرابی مدار برد یا از کار افتادن دکمه پاور آن است.
چرا پاوربانک شارژ نمیکند؟
اگر این مشکل پیش آمد با صبر و حوصله ابتدا گوشی را مستقیم به برق وصل کنید. اگر گوشی در حالت شارژ قرار گرفت پس مشکل از پاوربانک است. پاوربانک را مجدد روشن کنید و از فول بودن شارژ آن مطمئن شوید. اگر پاوربانک شارژ داشت پس احتمالاْ ایراد از قسمتهای زیر است.
- خرابی کابل USB
- خرابی پورت USB پاوربانک
- خرابی برد اصلی
چرا شارژ پاوربانک سریع خالی میشود؟
خالی شدن سریع باتری پاوربانک دو علت عمده دارد:
- قسمتی از مدار و اتصالات داخلی جریان زیادی میکشد.
- باتری خراب یا عمر آن به اتمام رسیده است.
اگر نگهداری از باتری پاوربانک را جدی نگیرد، عمر آن کاهش مییابد. یکی از مواردی که باعث افت ولتاژ در پاوربانک میشود، شارژ نکردن به موقع آن است. همچنین تمام شدن عمر باتری باعث از کار افتادن وسیله میشود. عمر باتریها معمولاْ 2 الی 3 سال است. در صورت مراقبت خوب عمر آن به 5 سال هم میرسد. برای رفع مشکل خالی شدن باتری بهتر است به تعمیرکار مراجعه کنید.
چرا باتری پاوربانک دیر شارژ میشود؟
مانند موارد بالا ایراد مدار و باتری ممکن است باعث دیر شارژ شدن پاوربانک شود. با این تفاوت که این مشکل میتواند از کابل و آداپتور هم باشد. پس قبل از مراجعه به تعمیرکار کابل و آداپتور را چک کنید.
چرا گوشی آندروید با پاوربانک شارژ میشود ولی گوشی آیفون شارژ نمی شود؟
این مشکل ربطی به برند پاوربانک و یکی بودن آن با برند گوشی ندارد. اکثر این لوازم با هر برندی گوشیها و تبلت های مختلف را شارژ می کنند. در حقیقت پاوربانکتان در بخش کنترل شارژ و تشخیص آن مشکل دارد. با تعویض آی سی (IC) مشکل حل میشود.
سایر مشکلات پاوربانک
اگر خرابی کابل، آداپتور یا پورت USB را در نظر نگیریم. بیشترین مشکل پاوربانکها در صورت خرابی مدار یا معیوب شدن باتری رخ میدهد. یکی از نشانههای خراب شدن باتری باد کردن آن است. در اکثر مواقع باتری قابل تعویض است.
اما در مورد مدار حل شدن و تعمیر آن قطعی نیست. مشکلات شارژ نکردن، دیر شارژ شدن یا شارژ نشدن پاوربانک از مدار شارژ و کار نکردن فست شارژ، از کار افتادن پاور آی سیو پاوربانک و پاور کور اسپید از قسمت مدار کنترل شارژ با تعمیرات حل میشوند.
در نهایت اگر تمام این راهحلها جواب نداد تنها راهحل خرید یک پاوربانک جدید است. پیشنهاد میکنیم راهنمای خرید پاوربانک را بخوانید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.
سوالات متداول در مورد سالم بودن پاوربانک
از کجا بفهمیم پاوربانک سالم است و مشکلی ندارد؟
دقت حین خرید و همچنین اطمینان از اورجینال بودن پاور بانک مهمترین مسئله است. همچنین گارانتی اصالت و مهلت تست کالا در خرید اینترنتی جزو مواردی است که حتما باید به آن دقت داشته باشید.
پاوربانک خراب معمولا چه مشکلاتی دارد؟
شارژ نمیشود. یا دیر شارژ میشود. گوشی را شارژ نمیکند. با برخی گوشیها به مشکل میخورد. حین شارژ گوشی قطع و وصلی دارد. یا خیلی دیر گوشی را شارژ میکند.
اگر پاوربانک خراب شد چکار کنیم؟
اول باید تمام مواردی که در این مقاله گفته شد را بررسی کنید. اگر مشکل حل نشد به یک تعمیرکار مراجعه کنید. راهحل نهایی هم خرید یک پاوربانک جدید است.
نکته پایانی
در این مطلب سعی کردیم به اکثر مشکلات پاوربانک و راهحل رفعشان اشاره کنیم. خوشبختانه برای اکثر این محصولات در دو سال اول استفاده مشکلی رخ نمیدهد. ضمن اینکه برندهای معتبر تا 3 سال گارانتی و خدمات پس از فروش دارند. پس با خرید از برند معتبر، استفاده و مراقبت درست از آن تا سالهای سال میتوانید بدون نگرانی از آن استفاده کنید.
برای خرید لوازم جانبی هم میتوانید لیست لوازم جانبی موبایل و توضیحات کامل در این باره را بخوانید.
سلام ی پاور بانک ردمی ۲۰ هزار خریدم تقریباً یک ماه میشه تا چند وقت پیش خوب بود ولی چند باری میشه یبار گوشی مو شارژ میکنم برای بار دوم با اینکه چهارتا چراغش روشن است یهویی خالی میکنه
من اشتباه برق را به پاوربانک وصل گردم یعنی اتصال اشتباه پاوربان سوخته ایا تعمیر میشود
چرادیرگوشی شارژمیکنه
پاور بانک که یک چراغ روشن دارد و وصل شدنی علامت شارژ میاد و بعدا شارژی صورت نمیگیرد
سلام آیا میشه درساخت پاور بانک از باتری هواوی استفاده کرد ولی گوشی سامسونگ رو باهاش شارژ کرد
سلام آیا سوکت ورودی پاور بانک از تایپ B قابل تبدیل به تایپ C ISJ DH ODV?
سلام.مارک پاور من مودم کت هست .فول شارژ هست ولی اصلا رو سن نمیشه نه با گوشی نه با شارژ.برای تعمیر کجا باید ببرم
سلام خداقوت
پاوربانکم روتازه خریدم ولی نمیدونم چرا دیگه گوشیموشارژ نمیکنه
برای تعمیر کجا مراجعه کنم شیائومی ۲۰۰۰۰ تعمیرگاهش کجاس
سلام خداقوت
تعمیرکاه شارژر شیائومی رومیخواستم