روش تشخیص تاچ و ال سی دی اصل گوشی + تفاوت با مدل های کپی و فیک
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که تاچ و ال سی دی گوشیتان بشکند یا خراب شود. افتادن در آب یا روی زمین، ضربه یا سقوط اشیای سنگین میتوانند یکی دلایل خراب شدن تاچ و ال سی دی گوشی باشند. اگر گلس را در نظر نگیریم، بیرونیترین لایه گوشی تاچ اسکرین آن است. تاچ اسکرین حرکت لمسی انگشت را تشخیص می دهد و آنها را اجرا میکند.
از افتادن داخل آب گفتیم. اگر گوشیتان به هر دلیلی خیس شده راهحلهای خیس شدن گوشی را بخوانید تا گوشیتان به علت یک آبخوردگی ساده از کار نیفتد.
لایه بعدی همان ال سی دی گوشی است. ال سی دی نمایش تصویر گوشی را به عهده دارد. این دو قطعه در اکثر موبایلها جدا از هم هستند. اگر خوش شانس باشید، خیلی وقتها نیازی نیست ال سی دی را تعویض کنید. اما در گوشیهای جدید تاچ و ال سی دی بهم متصل هستند. این کار کمی سختتر میکند. چون در صورت ضربه به تاچ، ال سی دی هم دچار آسیب میشود.
بطور کلی تاچ و ال سی دی حساسترین قطعات هر گوشی هستند. استفاده کردن از قاب و گلس مناسب تا حدودی مانع شکستن این قطعات میشود. اما زمانی که تاچ و ال سی دی گوشی شکست، چارهای جز تعمیر آن ندارید. نگران نباشید، این قطعات در 90 درصد موارد قابل جایگزینی هستند. برای همین باید به متخصص این کار مراجعه کنید.
هنگام تعمیر تاچ و ال سی دی ممکن است تعمیرکار از شما بخواهد، خودتان این قطعات را تهیه کنید. یا اینکه قطعاتی با قیمتهای متفاوت معرفی کند و انتخاب را به عهده خودتان بگذارد. تعمیرکارهایی هم هستن که هیچ حق انتخابی به مشتری نمیدهند. در این مواقع باید مراقب باشید تا تاچ اصلی و اورجینال روی گوشیتان نصب شود.
در این مواقع چطور تاچ و LCD تقلبی را تشخیص دهیم؟ فرق تاچ و ال سی دی اورجینال و های کپی چیست؟ روش تشخیص تاچ و ال سی دی اصلی چیست؟ در این رابطه و برای پاسخ به تمام سوالاتتان در این زمینه پیشنهاد میکنم ادامه این مطلب را به دقت مطالعه کنید.
روش تشخیص تاچ و ال سی دی اصلی گوشی
تاچ ال سی دی اورجینال در بازار با نام OEM شناخته میشود. OEM کوتاه شده Original Equipment Manufacturer به معنی سازنده قطعات اصل است. شرکتهای سازنده اصلی قطعات به تولید محصولات اصل، با کیفیت و دارای بازدهی و عملکرد بالا میپردازند.
OEM محصولی است که به شرکتهای تولید کننده سیستمهای کامپیوتری و گوشی ارائه میشود. شرکتهای تولید کننده محصولات OEM را در ساخت محصول نهایی استفاده میکنند. برای مثال شرکت Foxconn یکی از شرکتهای بزرگ OEM است. این شرکت قطعات و تجهیزات مختلفی برای شرکتهایی چون شرکت اپل، دل، گوگل، هوآوی، نینتندو و سامسونگ تولید میکند.
محصولات OEM با بسته بندی سادهای به شرکتهای تولید کننده ارسال میشود. گاهی اوقات این شرکتها محصولات OEM را با بسته بندی خودشان وارد بازار میکنند. به این شرکتها VAR میگویند. بنابراین محصولات VAR و OEM یکی هستند. پس اگر محصولی با نام یکی از شرکتهای سازنده خریدید، این همان محصولات OEM است. تاچ ال سی دیهای OEM هم از این قاعده مستثنی نیستند. از این نظر هیچ تفاوتی با تاچ ال سی دی اصلی گوشی ندارند. یعنی از کیفیت و کارایی یکسانی برخوردارند. البته در مقابل قیمت بالایی هم دارند و باید برای خرید آنها مبلغ بیشتری پرداخت کنید.
پیشنهاد ویژه ما برای شما خرید گلس باکیفیت برای محافظت کامل از گوشی است. اینجا در استایل آپ میتوانید بهترین گلسها را برای گوشی خودتان پیدا کنید.
فرق تاچ و ال سی دی اورجینال و های کپی
تاچ و ال سی دیهای تقلبی کیفیت پایینی دارند. محصولاتی با نامهای گرید A+، گرید A یا گرید AAA از نوع فیک یا های کپی (High Copy) هستند. نیازی به گفتن نیست که این محصولات ساخت کدام کشور هستند. بله درست حدس زدید. اکثر تاچ و ال سی دیهای فیک یا های کپی ساخت کشور چین هستند.
اگر به تازگی تاچ و ال سی دی گوشی خود را عوض کردهاید، توصیه میکنیم حتماً فرق تاچ و ال سی دی اورجینال و های کپی را مطالعه کنید. اگر فروشنده محصول فیک به قیمت و نام اصل به شما فروخته باشد یا تعمیرکار با نام اصل، ال سی دی و تاچ های کپی روی گوشی نصب کرده باشد، میتوانید به راحتی آن را تشخیص دهید.
کیفیت و وضوح تصویر ال سی دی
تفاوت اصلی تاچ و ال سی دی فیک و اصلی در کیفیت تصویر آنها است. برای تشخیص LCD فیک کافیست رنگ تصاویر آن را باید LCD اصل مقایسه کنید. ال سی دی اصل قابلیت تفکیک رنگ بالایی دارد. در حالی ال سی دی فیک همه رنگها را کدرتر نمایش میدهد.
روشنایی صفحه ال سی دی گوشی
گوشی که به تازگی تاچ و ال سی دی آن تعویض شده، زیر نور شدید آفتاب ببرید. اگر تصویر گوشی زیر نور زیاد قابل مشاهده بود، تاچ و ال سی دی اصل است. وضوح تصویر LCDهای اصل در مقابل نور خورشید و محیطهای باز بیشتر میشود. در حالی LCDهای های کپی در اکثر مواقع زیر نور آفتاب تصویر محوی نمایش میدهند.
عملکرد تاچ اسکرین
شاید با نور کم و کیفیت پایین تصویر بتوانید کنار بیایید. اما تاچی که هنگ میکند و تاخیر زیادی در عملکردش دارد، حتماً شما را کلافه خواهد کرد. در 90 درصد مواقع تاچ و ال سی دی High Copy سرعت پایینتری دارد. برای تشخیص تاچ اصلی مقایسه عملکرد آن قبل و بعد از تعویض تاچ کافی است.
دوام و عمر تاچ و ال سی دی
ال سی دی و تاچ کپی عمر کمتری دارند. طول عمر برخی از آن ها سه تا چهار ماه است. اگر خوش شانس باشید، تاچ و ال سی دی شما بیشتر دوام میآورد. برعکس نوع اصل آن تا چندین سال بدون هیچ مشکلی کار میکند.
قیمت
هر ارزانی بی حکمت نیست. تاچ و ال سی دی فیک مطابق با استاندارد ساخته نشدهاند. به همین دلیل قیمت پایینتری دارند. بنابراین هنگام خرید تاچ و ال سی دی مقایسه قیمت به کارتان میآید.
چطور تاچ و LCD تقلبی را تشخیص دهیم؟
گاهی اوقات تاچ و ال سی دی که میخواهیم خریداری کنیم، OEM است و این علامت روی آن درج شده است. یعنی جزو همان محصولاتی است که شرکتهای سازنده گوشی یا VAR آن را بسته بندی میکنند. در چنین موقعیتی تشخیص LCD فیک کمی مشکل خواهد بود. اما برای این کار هم روشهایی وجود دارد. روش تشخیص تاچ و ال سی دی اصلی از تقلبی شامل آیتمهای زیادی است. در ادامه به بررسی و توضیح هر یک از این آیتمها میپردازیم.
یکی از روشهای تشخیص تاچ اصلی از فیک، بررسی شماره سریالهای روی محصول است. حتماً شما هم متوجه این نکته شدهاید که معمولاً روی محصولات فیک شماره سریال وجود ندارد. یا محصولات کپی دارای سریال ناخوانا و فونت ریز هستند. در صورتی که در محصولات اصل شماره سریال کاملاً خوانا، درشت و فوت بزرگ هستند.
بررسی براق بودن ال سی دی
یکی از سادهترین روش تشخیص تاچ و ال سی دی اصلی از تقلبی بررسی براق بودن ال سی دی است. شرکتهای سازنده تاچ ال سی دی High Copy برای به چشم آمدن محصول به آن جلوه بیشتری میدهند. در مقابل محصولات اورجینال خیلی کدرتر و ماتتر هستند. اگر محصولی که میخرید براقتر و پر زرق و برقتر بود، کمی احتمال بدهید که آن محصول فیک است.
چسب و پد نگهدارندهی سنسور نور
در محصولات OEM روی سنسور نور محیط پد یا چسب نگهدارنده قرار دارد. اصولاً OEM برای محافظت از محصولاتش از مواد نگهدارنده یا چسب و پد استفاده میکند. این حفاظها جنس مرغوبی دارند. کمبود این محافظتها نشانگر فیک بودن آن محصول است. گاهی اوقات هم محصولات High Copy از چسب یا پد بی کیفیتی برای این کار استفاده میکنند. در اکثر مواقع تشخیص بی کیفیتی آن راحت است.
بررسی محل قرارگیری دوربین جلو
دوربین جلو یا همان دوربین سلفی در LCDهای اصل با یک ماده نگه دارنده پر میشود. این کار برای محافظت از لنز دوربین توسط OEM انجام میشود. یکی از روشهای تشخیص LCD فیک، نبود مواد نگهدارنده روی دوربین است.
پدهای محافظ روی کابلها
با لمس پدهای رو کابلها میتوانید جنس فیک و اصل را تشخیص دهید. پدهای اصل دارای کیفیتی نرم و منعطف هستند. با این روش بیشترین محافظت را از کابل خواهند داشت. در محصولات فیک این پدها وجود ندارد. اگر هم محصولی روی کابل دارای پد باشد، جنس آن زبر و سفت است.
بررسی فریم ال سی دیها
شاید یکی از سختترین روشها تشخیص از روی فریم ال سی دی است. چون تشخیص آن کمی مشکل است. با این وجود به امتحانش میارزد. پروسه تولید فریم ال سی دی بسیار سخت است و نیاز به ظرافت و دقت عمیقی دارد. شرکتهای OEM دارای تجهیزات و علم بالایی برای تولید این محصول هستند. از این رو فریمهای اصل دارای سطحی صاف و صیقلی هستند. شرکتهای تولیدی ال سی دی کپی این سطح از دقت را برای تولید محصولاتشان ندارند. به همین دلیل اگر برخی محصولات فیک را بررسی کنید، گاهی اوقات در چارچوب صفحه نمایش با ناهمواری مواجه میشوید.
شرکتهای سازنده و آرم آنها
همانطور که پیشتر گفتیم روی اکثر محصولات OEM نام و آرم شرکت سازنده وجود ندارد. در این مواقع مشاهده لوگوی شرکتهای سازنده گوشی کمی اطمینان بخش خواهد بود. البته گاهی اوقات تولید کنندهی ال سی دی فیک این لوگو را روی بستهبندی دارند. برای مثال ممکن است ال سی دی فیکی با آرم اپل ببیند. در چنین حالتی کابل را بررسی کنید. اگر دارای آرم بود پس ال سی دی اصل است. اگر روی کابلی آرمی مشاهده نکردید، از کپی بودن محصول مطمئن خواهید شد.
کیفیت تصویر ال سی دیها
اگر هنگام تعویض تاچ و ال سی دی در تعمیرگاه حضور داشتید. برای تست هم که شده، از تعمیرکار بخواهید قبل از جمع کردن گوشی آن را تست کند. در این صورت با توجه به نکات ذکر شده بالا، آن را با گوشی دیگری مقایسه کنید.
نکات مهم در تعویض تاچ و ال سی دی
هنگام تعویض تاچ و ال سی دی تمام نکات بالا را بررسی کنید. ضمن اینکه قبل از هر چیزی به فروشندگان مجاز قطعات گوشی مراجعه کنید. حتی در مورد انتخاب تعمیرکار هم، گوشی خود را به تعمیرکاران با سابقه و مجرب بسپارید. چون باز کردن ال سی دی و تعویض آن دقت عمل بالایی را میخواهد. نکته مهم دیگر هزینه تعویض آن است. حتماً راجع به هزینه از قبل پرسوجو کنید. بعد از تعمیر گوشی هم، همان جا آن را تست کنید.
آیا میتوانیم از تاچ و ال سی دی دسته دو استفاده کنیم؟
تاچ و ال سی دی اورجینال قیمت بالایی دارند. اگر مجبور به استفاده از همان گوشی هستید، سعی کنید از بازار تاچ و ال سی دی کار کرده تهیه کنید. بعضی از گوشیهای دسته دوم بعد از خراب شدن قسمت دیگری از گوشی بلا استفاده میمانند. اکثر تعمیرکاران این گوشیها را خریداری میکنند. از این طریق میتوانند از قطعات سالم آنها استفاده میکنند. فقط نکته مهمی که باید به آن توجه کنید قبل از خرید اصل بودن آن را هم بررسی کنید.
آیا میتوانیم از تاچ و ال سی دی High Copy استفاده کنیم؟
اگر گوشی دومی دارید و این گوشی را گهگاه استفاده میکنید، میتوانید از محصول های کپی هم استفاده کنید. فقط دقت کنید تاچ و ال سی دی کپی بیشترین تطابق را با نمونههای اصل داشته باشد. این نکته را فراموش نکنید که این گوشی مثل قبل کارایی نخواهد داشت. بنابراین بیشترین از توان گوشی از آن کار نکشید.
در صورت فیک بودن تاچ و ال سی دی چکار کنیم ؟
اگر به هر دلیلی تشخیص تاچ اصلی برایتان مشکل بود. از تعمیرکار کمک بگیرید. اگر تعمیرکار یا فروشنده به شما از اصل بودن محصول اطمینان داد. حتماً رسید یا فاکتور دارای مهر و امضا قبل از تعویض بگیرید. از او بخواهید تا مشخصات محصول و سریال آن را درج کند و به اصل بودن آن اشاره نماید. به این وسیله در صورت فیک بودن میتوانید آن را اثبات کنید. تعمیرکاران محصولات فیک را با نام های ال سی دی کپی، ال سی دی گرید A، ال سی دی گرید A+، ال سی دی چینی، و محصولات اصل را با اسامی ال سی دی اورجینال، ال سی دی OEM، ال سی دی روکاری، ال سی دی درجه یک یا ال سی دی اصل به شما معرفی میکنند.
سوالات مهم درباره تاچ و ال سی دی موبایل
چطور از سالم بودن ال سی دی گوشیهای اندروید مطمئن شویم؟
یک برنامه screen test دانلود کنید. برنامههای مختلفی برای این کار وجود دارند. از جمله از Screen Touch Test که برای گوشیهای اندرویدی است. این برنامهها برای یافتن پیکسل شکسته در صفحه نمایش گوشی استفاده میشود.
چگونه صفحه نمایش آیفون را تست کنیم؟
گوشی را راه اندازی کرده و در صفحه کلید کد #0# را بزنید. یک صفحه تشخیصی با انواع دکمهها برای انواع آزمایشات ظاهر میشود. با ضربه زدن روی دکمههای قرمز، سبز یا آبی، صفحه نمایش به همان رنگ تغییر پیدا میکند. از این طریق مطمئن میشویم که پیکسل ها به درستی کار میکنند.
چگونه خرابی صفحه ال سی دی گوشی تشخیص دهیم؟
وقتی ظاهر ال سی دی سالم است، تشخیص خرابی مشکل میشود. در این مواقع وجود یک تکه از نقاط چند رنگ، یک خط یا خطوط تغییر رنگ، یا صفحه ای با رنگ های رنگین کمان خرابی ال سی دی را نشان میدهند. مشاهده این رنگها یعنی باید ال سی دی را تعویض کنید.
چگونه میتوان صفحه نمایش فیک گوشی را تشخیص داد؟
ال سی دی فیک تاچ ضعیف و کیفیت لمسی پایینی دارند. همچنین خیلی زود تاچ از کار میافتد. ال سی دیهای فیک پوشش شیشهای گوریل ندارند و در صورت فشار زیاد مانند LCD های رایانه، لکههای سفید روی آنها ایجاد میشود. همچنین منجر به تخلیه باتری بیشتری میشوند.
نکات پایانی
همچنان پیشنهاد میکنم محافظتهای لازم از طریق گلس و قاب را دست کم نگیرید. سعی کنید از گلسهای تمام صفحه استفاده کنید تا گوشی کمترین آسیب را ببیند. گوشی را از آب و هر مایعات دیگری دور نگه دارید. چون با یک بار تعویض تاچ و ال سی دی گوشی حتی اگر درست کار کند، از چشمتان می افتد. سعی کردیم در مطالب بالا به همه اطلاعاتی که در خرید تاچ ال سی دی نیاز دارید، اشاره کنیم. اگر راهنمایی، سوال و یا اطلاعات بیشتری دارید با ما در میان بگذارید. سایر ترفندها و آموزشهای مربوط به گوشی موبایل را هم از دست ندهید و پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه کنید.
در عکس بالا جای lcd گوشی اصل و تقلبی رو خودتون هم اشتباه گذاشتین که. جایoem ال سی کپی و جای high copy ال سی دی اصل رو گذاشتی