چرا گلس گوشی هوا میگیرد؟ چند روش برای از بین بردن حباب زیر و اطراف گلس موبایل
همین حالا که این متن را میخوانید احتمالا چندین حباب زیر گلس یا در اطراف گوشیتان میبینید. هوا گرفتن زیر گلس یا اطراف آن مشکلی است که تقریبا اکثر ما با آن مواجه بودهایم. این حبابها باعث میشوند که کیفیت صفحه نمایش افت کند و ظاهر بدی هم به گوشی میدهد. به وجود آمدن حباب زیر گلس دلایل مختلفی دارد. در ادامه به شما خواهیم گفت چرا گلس گوشی هوا میگیرد و چطور حبابهای زیر گلس گوشی را از بین ببریم.
چرا گلس گوشی حباب میگیرد؟
دلایل زیادی دارد:
- استفاده از گلس بیکیفیت اصلیترین دلیل ایجاد حباب زیر گلس محافط صفحه است. چون گلسهای بیکیفیت متناسب با ابعاد گوشی طراحی نشدهاند یا پستی و بلندیهایی دارند که باعث میشود گلس به درستی به سطح صفحه نچسبد. برخی گلسها هم چسب بیکیفیت دارند.
- این روزها خرید گلس گوشی موبایل اکثرا آنلاین انجام میشود. اگر خودتان قبلا تجربهای در زمینه نصب گلس نداشتهاید احتمالا بعد از نصب متوجه میشوید که چندین حباب ریز و جزئی زیر گلس باقی ماندهاند. نصب اشتباه گلس یکی دیگر از عواملی است که باعث هوا گرفتن اطراف گلس یا زیر آن میشود. حتی دلیل هفت رنگ شدن گلس سرامیکی هم نصب اشتباه آن است. (اگر همچنان قصد دارید لجبازی کنید و دوست دارید خودتان گلس را نصب کنید آموزش نصب گلس گوشی را ببینید.)
- استفاده از قابهای 360 درجه هم باعث هوا گرفتن دور گلس میشود. چون لبهی قاب ممکن است به لبهی گلس فشار وارد کند و گلس از سطح صفحه نمایش جدا شود.
- ممکن است فشار یا ضربه هم باعث به وجود آمدن حباب زیر یا اطراف گلس گوشی شود.
اما آیا روشی برای از بین بردن حباب و هوای اطراف یا زیر محافظ صفحه گوشی وجود دارد؟
چند روش برای از بین بردن حباب اطراف و زیر گلس گوشی
وبسایت WikiHow آموزش هواگیری گلس گوشی را به صورت تصویری قرار داده است: با این روش میتوانید تا حد زیادی حبابهای زیر گلس را از بین ببرید.
1. گلس را از سطح صفحه نمایش جدا کنید.
با یک تیغه به آرامی و با کمترین فشار گلس را از سطح صفحه جدا کنید. وقتی حبابها زیاد باشند نمیتوانید با روشهای معمولی این حبابها را خارج کنید. هواگیری گلس مخصوصا برای برچسبهای نرم و نازک بسیار سخت است. حتی برخی گلسهای شیشهای هم در برخی قسمتها حباب میگیرند و بهترین راهحل این است که گلس را کاملا جدا کنید و مجددا بچسبانید. برای جدا کردن گلس از دو گوشه سمت پایین شروع کنید و با یک تیغه کم کم جلو بروید و هر بار بخشی از گلس را جدا کنید تا زمانی که گلس محافظ به طور کامل از سطح صفحه نمایش جدا شود.
2. سطح صفحه نمایش را به طور کامل تمیز کنید.
حالا باید سطح صفحه را به طور کامل پاک کنید. میتوانید با یک پد الکلی مرطوب یا یک پارچه کتانی نرم آغشته به الکل تمام قسمتها را به خوبی پاک کنید. لبهها را با دقت بیشتر پاک کنید و تا زمانی که مطمئن نشدهاید تمام قسمتها به طور کامل پاک شدهاند ادامه دهید. اگر گلس شما قابل شستشو است گلس را هم با پد الکلی و کف صابون به طور کامل بشویید. (برخی گلسها چسب الکترواستاتیکی دارند و خیلی راحت میتوانید آنها را بشویید. مثل گلس CP+ Max)
3. گلس را مجددا نصب کنید.
وقتی که مطمئن شدید تمام قسمتهای صفحه نمایش و گلس به طور کامل تمیز شدهاند میتوانید گلس را مجددا نصب کنید. لبهها را تنظیم کنید. به صورت دقیق روی سطح صفحه نمایش قرار دهید و آرام فشار دهید. سعی کنید گلس را از مرکز به سمت طرفین فشار دهید. البته هر گلسی روش خاص خودش را دارد. در اینجا آموزش نصب گلس خم فول چسب و نصب گلس خم دور چسب را ببینید و مطابق با این دستورالعملها جلو بروید.
چند نکته و روش دیگر برای هواگیری گلس
- اگر قصد ندارید گلس را از گوشی خارج کنید. میتوانید از یک کاردک پلاستیکی نرم استفاده کنید. کاردک را روی مرکز گلس قرار دهید و به سمت طرفین بکشید و فشار دهید.
- قسمتهای حبابدار را با کف انگشتان دستتان به سمت طرفین بکشید تا حبابها کم کم از طرفین خارج شوند.
- برای حبابهای دور گلس میتوانید از روغن گلس گوشی استفاده کنید. روغن گلس یا روغن نانو تمام خلاهای بین گلس و صفحه را پوشش میدهد و هیچ هوا یا حبابی در این قسمتها باقی نمیماند. دقت کنید که این روغن نانو را باید حتما با براش مخصوص آن و یا یک گوشپاککن نرم استفاده کنید.
کدام نوع گلس حباب نمیگیرد؟
در حال حاضر چندین نوع گلس و برچسب داریم که هر کدام ویژگیهای خاص خودشان را دارند. با کلیک روی هر کدام از این گزینهها مزایا و معایب هر کدام را میخوانید.
- گلس شیشهای یا Tempered Glass
- گلس نشکن یا TPU
- گلس سرامیکی
- گلس نانو پلیمری
- گلس نانو مایع
- انواع برچسب پلاستیکی
- گلس UV
نکته مهم اینجاست که برچسبهای پلاستیکی اصلا برای گوشی مناسب نیستند. با اینکه قیمت کمتری دارند اما خیلی زود هوا میگیرند و مجبور میشوید آن را تعویض کنید. چون امکان نصب دوباره آنها هم وجود ندارد. گلس شیشه حرارت دیده گزینه مناسبی است. اگر درست نصب شود هیچ حبابی در قسمتهای زیر گلس ایجاد نمیشود اما ممکن است در قسمت کنارهها همچنان هوا بماند. به طور مثال گلس معمولی 2.5D که ارزانترین گلس شیشهای است معمولا در قسمت لبهها حباب دارد. با روغن نانو میتوانید این مشکل را حل کنید اما همچنان پیشنهاد میکنیم که از همان ابتدا گلسی انتخاب کنید که حباب نگیرد. (راهنمای خرید گلس را بخوانید و سوالات متداول در مورد انواع گلس را هم ببینید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.)
گلسهای 3D و 5D و … که لبهها را به طور کامل پوشش میدهند و حالت خمیده دارند گزینه مناسبی هستند. چون به طور کامل روی لبهها مینشینند احتمال هوا گرفتن اطراف گلس گوشی خیلی کمتر است. برند نیلکین هم گلسهای باکیفیت و بادوامی تولید میکند. طراحی این گلسها به گونهای است که به هیچ وجه هوا نمیگیرد و در آینده نیازی به هواگیری آن نخواهید داشت.
چطور از هوا گرفتن گلس جلوگیری کنیم؟
بهتر است از همان ابتدا اجازه ندهید که هیچ حبابی زیر گلس ایجاد شود. اولین و مهمترین کاری که باید بکنید خرید گلس باکیفیت است. چون اکثر گلسهای ارزان و تخت موجود در بازار اصلا کیفیت و کارایی لازم را ندارند. اگر دوست ندارید که گلستان حباب بگیرد میتوانید از گلس نیلکین یا سایر گلسهای باکیفیت استفاده کنید. همین حالا کمی بیشتر هزینه کنید تا بعدها مجبور نباشید به دنبال راهحل و آموزش هواگیری گلس باشید.
برای جلوگیری از هوا گرفتن گلس موبایل این به این نکات هم توجه داشته باشید.
- دقت کنید که قاب هیچ فشاری روی گلس نیاورد. چون برخی قابها در قسمت لبهها به گلس فشار میآورند و باعث کنده شدن لبههای گلس از سطح صفحه میشوند.
- اگر صفحه نمایش گوشیتان داغ میکند بهتر است قبل از اینکه به دمای بالا برسد با روشهایی آن را خنک کنید. قبلا در مورد مشکلات کار نکردن صفحه گوشی گفتهایم. داغ شدن صفحه نمایش باعث میشود تا چسب گلس تغییر حالت بدهد و حباب ایجاد شود.
- اجازه ندهید هیچ فشار یا ضربهای به گلس و صفحه نمایش وارد شود.
- اگر گوشی را داخل جیبتان قرار میدهید مراقب باشید که حین قرار دادن یا درآوردن گوشی فشاری به لبهها نرسد. میتوانید از کیف گوشی هم استفاده کنید تا گلس هیچ گاه تحت فشار نباشد.
سوالات شما در مورد گلس محافظ صفحه نمایش
از چه گلسی برای گوشی استفاده کنیم؟
با استفاده از اطلاعات زیر میتوانید گلسی مناسب برای گوشی تهیه کنید:
1. گلسی که در برابر ضربه و برخورد با اشیای تیز نشکند یا دچار خط و خش نشود.
2. گلسی که اثر انگشت حین کار کردن روی آن نمیافتد.
3. گلس باید تمام صفحه ال سی دی را پوشش دهد.
4. گلسی که لبههای منحنی دارد از گوشههای ال سی دی مراقبت میکند.
5. ضخامت کمی داشته باشد و تاچ گوشی را درگیر نکند.
چرا حباب زیر گلس گوشی میماند؟
1. گلس بی کیفیت و تقلبی
2. نصب اشتباه گلس
3. قابهای 360 درجه و برخی قابهای مگنتی
4. فشار و ضربه رو گلس
چطور گلس را روی گوشی نصب کنیم؟
قبل از هرکاری از راهنمای نصب گلس روی صفحه گوشی کمک بگیرید. لک و چربی صفحه گوشی را با دستمال نرم تمیز کنید. اگر گرد و خاک روی صفحه وجود دارد با نوار چسب آن را پاک کنید. سپس گلس را تنظیم کنید. برچسب آن را جدا کنید و روی صفحه بگذارید. با یک کارت لمینت دار حبابهای زیر گلس را بگیرید.
جمعبندی
تقریبا تمام نکات لازم برای دلایل هوا گرفتن گلس و یا آموزش هواگیری گفته شد. این ویدیو یوتیوب را هم از دست ندهید:
اگر دوست دارید بهترین گلس، قاب، کیف، هندزفری و سایر لوازم جانبی باکیفیت را انتخاب کنید لیست کامل لوازم جانبی موبایل را هم ببینید. در استایل آپ میتوانید تمام این لوازم جانبی را با قیمت مناسب و کیفیت بسیار بالا تهیه کنید.