چگونه از گوشی مراقبت کنیم؟ نکات ایمنی و محافظت از گوشی موبایل
گوشیهای هوشمند بخش بزرگی از زندگی همهی ما را در بر گرفتهاند. با گوشی کار میکنیم، بازی میکنیم، معاشرت میکنیم، فیلم و سریال میبینیم و درس میخوانیم. تقریبا همهی جنبههای زندگی ما به همین وسیله کوچک گره خورده است و بدون آن زندگی برایمان غیر ممکن است. کافی است یک لحظه به این فکر کنید که در روز چند ساعت از زمان خود را به استفاده از گوشی میپردازید تا اهمیت واقعی آن را درک کنید. با ظریفتر شدن و باریکتر شدن گوشیها در هر مدل جدید، مراقبت از گوشی موبایل هم ضروریتر به نظر میرسد، مخصوصا با قیمتهای بالایی که قطعا دلمان نمیخواهد به این زودی مجبور به پرداختش بشویم. اما چه کارهایی به گوشی آسیب میزند؟ چگونه از گوشی مراقبت کنیم؟ در زیر توصیههایی داریم تا بتوانید گوشی خود را مثل روز اول نو و زیبا نگه دارید و طول عمر آن را افزایش دهید.
گوشی را به گلس محافظ مجهز کنید.
دوام و طول عمر گوشی شما به نحوه محافظت از موبایل بستگی دارد. تقریبا اولین چیزی که بعد از خرید گوشی باید تهیه کنید یک گلس مناسب است. صفحه نمایش گوشی به شدت حساس و آسیب پذیر است. با یک ضربه ممکن است خسارت زیادی به آن وارد شود یا حتی دیگر روشن نشود. هزینه تعویض صفحه نمایش گوشیهای هوشمند هم بسیار زیاد است و احتمالا نمیخواهید چنین هزینهای را متحمل شوید. البته بحث فقط در مورد هزینه نیست، صفحه تعویض شده معمولا کیفیت اورجینال را ندارد و هم حساسیت لمسی و هم کیفیت صفحه هیچوقت مثل روز اول نخواهد شد.
برای خرید یک گلس مناسب باید به نکات زیر توجه کنید:
- ضخامت خیلی زیادی نداشته باشد و سنسورهای لمسی را مختل نکند.
- کاملا متناسب با مدل گوشی شما ساخته شده باشد و همه زوایای آن را در بر بگیرد، در عین حال روی دوربین سلفی یا دکمهها را نگیرد.
- ترجیحا سطح چربی گریزی داشته باشد که اثر انگشت و لک را جذب نکند و به راحتی کثیف و تار نشود.
- به اندازه کافی شفاف باشد و کیفیت ساخت بالایی داشته باشد.
- در نصب گلس دقت کافی داشته باشید تا گلس حباب نگیرد. یا راههای از بین بردن حباب زیر گلس را بخوانید.
برای گوشی خود کاور مناسب تهیه کنید.
کاور محافظ یکی دیگر از چیزهایی است که برای مراقبت از گوشی موبایل به آن نیاز دارید. کیس و کاور محافظ باعث میشود از بدنه گوشی در برابر ضربه و یا افتادن محافظت کنید. علاوه بر آن، جلوی افتادن خط و خش روی بدنه براق و زیبای گوشی را میگیرید و ظاهر زیبای آن را حفظ خواهید کرد. قاب با کیفیت میتواند اثر ضربه را به خود جذب کند و جلوی آسیب رسیدن به لبههای گوشی یا بدنه آن را بگیرد. در هنگام خرید قاب محافظ دقت کنید:
- قالب درست و دقیقی داشته باشد و جلوی پورتهای گوشی مثل ورودی شارژ و هندزفری را نگیرد.
- بتوانید آن را به راحتی در دست نگه دارید و سر نخورد.
- جنس کاور گوشی باید به اندازه کافی خوب باشد تا هم اثر محافظتی داشته باشد و هم به مرور زمان زیبایی خود را از دست ندهد.
یکی از خوبیهای قاب محافظ این است که تنوع بسیار زیادی دارد و میتوانید کاملا مطابق میل و سلیقه خودتان آن را خریداری کنید، مثلا قاب سیلیکونی، قاب شفاف و ژلهای، چرمی، پارچهای و … که دستتان برای انتخاب هرکدام از آنها باز است. راهنمای خرید قاب گوشی را هم از دست ندهید.
به تازگی کاورهای محافظتی لنز هم به بازار آمدهاند و به نکات ایمنی گوشی اضافه شدهاند. از آنجایی که دوربین گوشیهای جدید چندتایی هستند و بخش خاصی از بدنه را تشکیل میدهند محافظت از آنها هم ضروری به نظر میرسد. رینگ محافظ دوربین خیلی راحت روی قسمت لنز نصب میشود و آن را در برابر ضربه یا افتادن روی زمین بیمه میکند.
از افتادن گوشی جلوگیری کنید.
گفتیم با خرید کاور و گلس میتوانید آسیب پذیری گوشی را هنگام افتادن کمتر کنید. اما در درجه اول بهتر است کاری کنید گوشی اصلا به زمین نیفتد، این طور نیست؟ اما چگونه این کار را انجام دهیم؟
یکی از راحتترین کارهایی که میتوانیم انجام دهیم خرید اکسسوریهای مختلفی است که برای همین کار به وجود آمدهاند. معروفترین این اکسسوریها پاپ سوکت است که احتمالا نام آن را زیاد شنیدهاید. (پاپ سوکت چیست و چه کاربردی دارد؟) تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که این شیء گرد و کوچک را به کاور گوشی بچسبانید. پاپ سوکت به شما کمک میکند گوشی را راحت در دست نگه دارید و از سر خوردن و افتادن آن جلوگیری میکند.
وسایل متنوع دیگری هم وجود دارند، مانند فینگربند که تقریبا شبیه پاپ سوکت است یا بندهای گردنی که میتوانید موبایلتان را به آن متصل کنید و با خیال راحت از آن استفاده کنید. با داشتن چند اکسسوری کوچک و ساده مراقبت از گوشی موبایل به کاری ساده بدل میشود.
از شارژر و کابل اصلی و باکیفیت استفاده کنید.
یکی از بزرگترین دلایل خرابی گوشی تلفن و از دست رفتن کیفیت آن استفاده از شارژر یا کابلهای بی کیفیت است. شارژری برای گوشی شما مناسب است که ولتاژ و جریان مخصوص همان مدل را داشته باشد. خیلی از شارژرهای تقلبی مشکلاتی مانند نواسانات جریان دارند که میتواند به گوشی آسیب برساند. نبودن لایههای محافظتی در این نوع شارژرها باعث میشود در مقابل داغ شدن بیش از حد، جرقه و ورودی خیلی بالا مقاومتی نداشته باشند و حتی باعث رخ دادن اتفاقات خطرناکی بشوند.
سیم شارژر هم اهمیت زیادی دارد. از کابل شارژی که دچار پارگی یا قطع شدگی است استفاده نکنید. خیلی اوقات برای دسترسی بهتر به گوشی سیمهای خیلی بلند را خریداری میکنیم، اما باید بدانید که طول غیراستاندارد شارژر هم میتواند روی نوع شارژ شدن دستگاه تاثیر منفی بگذارد.
علاوه بر اینها نوع شارژ کردن گوشی هم عامل تاثیرگذاری است که خیلی اوقات نادیده میگیریم. برای مثال ثابت شده است که اگر برای شارژ کردن گوشی تا خالی شدن کامل باتری صبر کنیم، میتوانیم عمر باتری را کم کنیم. دلیل این امر ناپایدار شدن باتری، علیالخصوص باتریهای لیتیوم-یونی است. پس بهتر است همیشه قبل از خاموش شدن گوشی آن را به شارژ بزنیم.
گوشی خود را تمیز نگه دارید.
تمیز نگه داشتن گوشی میتواند ظاهر خیلی زیباتری به گوشی شما بدهد. نبودن لکه و کثیفی روی صفحه نمایش و بدنه و براق و درخشان بودن آن قطعا تاثیر زیادی در جلوه بصری گوشی دارد. اما این همهی داستان نیست. ذرات گرد و غبار به مرور میتوانند وارد گوشی بشوند و به آن آسیب بزنند. یا اینکه در قسمت پورتهای یا دکمهها جمع شوند و عملکرد این قسمتها را با اختلال مواجه کنند. پس برای مراقبت از گوشی موبایل سعی کنید به طور مداوم و با دقت آن را تمیز کنید. برای تمیز کردن گوشی میتوانید از دستمالهای میکروفایبر استفاده کنید و این کار را به راحتی انجام دهید.
تا این جا کارهایی را که باید انجام بدهیم را مرور کردیم، اما چه کارهایی به گوشی آسیب میزند؟ چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟
گوشی را در معرض دمای خیلی بالا یا خیلی پایین قرار ندهید.
حرارت بالا میتواند مشکلات زیادی را برای گوشی شما به وجود بیاورد. یکی از این مشکلات تخریب باتری گوشی است. حرارت خیلی زیاد حتی ممکن است به صفحه نمایش هم آسیب بزند و باعث از کار افتادن یا سوختن چند پیکسل از آن بشود (مشکلات صفحه نمایش گوشی را بخوانید). این پیکسلهای سوخته میتوانند پیشروی کنند و به مرور، عملا بخشی از صفحه را سیاه و بدون کاربرد کنند.
حرارت بالا ممکن است در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود:
- کار کردن با گوشی برای مدت خیلی طولانی و باز بودن چندین برنامه مختلف در بک گراند
- استفاده از گوشی و کار کردن با آن وقتی گوشی را به شارژ زدهاید.
- انجام بازیها و برنامههای خیلی سنگین روی گوشی به نسبت مدل و سیستم عاملی که دارد
- قرار دادن طولانی مدت گوشی تلفن زیر نور خورشید.
- میتوانید علت داغ کردن بیش از حد گوشی را هم بخوانید و متناسب با آن راهحلهایی برای پایین آوردن دمای گوشی را یاد بگیرید.
شاید برایتان جالب باشد بدانید هوای خیلی سرد و دماهای خیلی پایین هم میتوانند روی عملکرد گوشی شما موثر باشند. دمای خیلی پایین ممکن است روی قطعات درونی گوشی تاثیر بگذارد و آن را از کار بیندازد، پس این مورد را هم به نکات ایمنی گوشی خود اضافه کنید.
گوشی را به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار ندهید.
حتی اگر گوشی هوشمند شما ضد آب هم باشد، احتمالا میدانید که این ضد آب بودن مدت زمان خاصی دارد و بیشتر از آن زمان میتواند صدمات مختلفی به گوشی وارد کند. تماس مداوم گوشی با رطوبت میتواند بدنه را دچار زنگ زدگی و آسیب کند و نفوذ آب و رطوبت به مدار گوشی میتواند آن را به کلی از کار بیندازد.
گوشی را تحت فشار یا کنار اجسام تیز قرار ندهید
خیلی اوقات گوشیهای هوشمند بزرگ خود را در جیبمان قرار میدهیم، بهتر است هنگام نشستن این کار را نکنیم زیرا فشاری که در این حالت به گوشی وارد میشود خیلی زیاد است و میتواند در دراز مدت به گوشی آسیب بزند. از دیگر نکات ایمنی گوشی این است که وقتی هم که میخواهید تلفن خود را در کیف بگذارید دقت کنید آن را در یک جیب یا زیپ جداگانه قرار دهید. تماس گوشی با کلید، سکهها یا دیگر اجسام سخت و تیز موجود در کیف خط و خشهایی روی صفحه و بدنه میاندازد که شید در ابتدا به چشم نیاید اما به مرور زمان تاثیر خود را خواهد گذاشت. اگر احیانا روی گوشی شما خط و خش افتاده است. نحوه از بین بردن خط و خش گوشی را بخوانید.
سوالات مهم شما درباره مراقبت از گوشی
چگونه از گوشی محافظت کنیم؟
ال سی دی و بدنه گوشی در مقابل ضربه و خش مقاومت پایینی دارند. برای محافظت از ال سی دی گوشی باید از گلس استفاده کنید. کاورها و کیفهای گوشی هم میتوانند از بدنه گوشی محافظت کنند. همچنین سعی کنید گوشی را در معرض گرما و آب قرار ندهید.
چگونه از باتری گوشی مراقبت کنیم؟
استفاده از شارژ اورجینال، دور نگه داشتن گوشی از گرما و سرما، استفاده منطقی از گوشی، اتصال کمتر گوشی به شارژ، کاهش نور پس زمینه، بستن برنامههای باز در پس زمینه، استفاده کمتر از فست شارژرها و استفاده نکردن از گوشی در حال شارژ عمر باتری را افزایش مییابد.
چه چیزهایی به گوشی آسیب میزند؟
گرماو سرما، خیس شدن با آب یا سایر مایعات، نوسانات برق، شارژر فیک، افتادن گوشی، ضربه و اشیای نوک تیز به سختافزار و بدنه گوشی آسیب میزند. دانلود برنامههای مخرب باعث ویروسی شدن گوشی میشود و روی عملکرد گوشی تاثیر منفی میگذارد.
جمع بندی
یکی از سوالات مهمی که بعد از خرید گوشی جدید و گران قیمت خود با آن مواجه میشویم این است که چطور از گوشی مراقبت کنیم؟ در این مطلب گفتیم چه کارهایی انجام بدهیم، چه کارهایی به گوشی آسیب میزند و نحوه محافظت از موبایل چگونه است. برای خرید اکسسوری محافظتی گوشی میتوانید در استایلآپ انواع مدلهای مختلف را ببینید، آنها را با هم مقایسه کنید و بهترین انتخاب را برای مراقبت از گوشی موبایل خود انجام بدهید. راهنمای خرید لوازم جانبی گوشی موبایل را هم از دست ندهید.
گوشی تولید شده های جدید چرا شارژر همراهشون نیست چرا چرا چرا نه دلیلی نیست چرا هندزفری ندارن گوشی یه میلیونی شده ۷۰میلیون وقتی وارد میشه و رجیستر الکی پول میگیرن دیگه چرا و چرا و چرا های دیگر هست که …….ادامه دارد
من چی بدونم
مفید بود.