چطور روی ساعت هوشمند برنامه نصب کنیم؟
همانطور که میدانید ساعتهای هوشمند به دو نوع دارای سیستم عامل و بدون سیستم عامل تقسیم میشوند. نصب برنامه روی ساعت هوشمند فقط در مورد ساعتهای دارای سیستم عامل صدق میکند و ساعتهایی که برندهایی مثل شیائومی تولید میکنند هنوز امکان نصب اپلیکیشن را ندارند. ساعتهای سامسونگ، اپل، گوگل و .. معمولا دارای سیستم عامل هستند و شما میتوانید با اتصال به گوگل پلی استور یا اپ استور برنامههای مورد نظرتان را روی این ساعتها نصب کنید. امروز با استایل آپ همراه باشید تا کمی در مورد نصب برنامه روی ساعت هوشمند صحبت کنیم و در انتها بهترین برنامه برای اسمارت واچ را معرفی کنیم.
روی چه ساعتهایی میتوان برنامه نصب کرد؟
تنها ساعتهایی امکان نصب برنامه را دارند که دارای یک سیستم عامل باشند. البته همه ساعتها نوعی سیستم عامل دارند اما بعضی از سیستم عاملها خیلی سیستم عاملترند! بنابراین اگر به دنبال نصب برنامه روی ساعت هوشمندتان هستید، اول از همه چک کنید که ساعتتان جزو کدام یکی از دستههای زیر است:
سیستم عامل گوگل Wear OS یا همان Android Wear
این سیستم عامل همانطور که از اسمش پیداست برای گوگل بوده و یکی از معروفترین سیستمهایی است که در ساعتهای هوشمند میبینیم. تا همین چندی پیش نام این سیستم عامل Android Wear بود و در واقع میتوان گفت نسخه بهینه شدهی اندروید برای گجتهای پوشیدنی به شمار میرود.
خوبی ساعتهای WearOS این است که عملا ساعت هوشمند شما را تبدیل به یک گوشی هوشمند کوچک میکنند. در این ساعتها شما میتوانید به Google Play Store، Google Assistant، Gmail، Google Maps و تمام سرویسهای دیگر گوگل دسترسی داشته باشید. نصب برنامه روی ساعت هوشمند هم روی این ساعتها فراهم است تا از گوگل پلی اپلیکیشن مورد نظرتان را پیدا و نصب کنید.
روشهای اتصال در ساعتهای WearOS بسیار متفاوت است و از Wifi و بلوتوث تا NFC و LTE را شامل خواهد شد. به طور کلی مهمترین ویژگیهای این سیستم عامل از قرار زیرند:
- نصب برنامه روی ساعت هوشمند
- دسترسی به سرویسهای گوگل
- پشتیبانی از گوشیهای اندروید
- مصرف باتری زیاد
این سیستم عامل را بیشتر میتوان در ساعتهای پرچمداری مانند سامسونگ Galaxy Watch 4، Fossil Gen 6 و TicWatch Pro 3 دید.
پیشنهاد خرید: بند ساعت هوشمند
سیستم عامل اپل Watch OS
سیستم عامل دیگری که داریم WatchOS اپل است. اپل هم به عنوان یکی از پرچمداران ساعتهای هوشمند دارای یک سیستم عالم شخصی برای ساعتهایش است که دسترسی شما به اکثر سرویسهای اپل را باز میگذارد. اپل هم درست مثل گوگل در طراحی این سیستم عامل سعی کرده ظاهری شبیه به منوهای آیفون را در یک نمایشگر کوچکتر پیادهسازی کند. او اس ساعتهای اپل قابلیتهای مشابهی هم نسبت به او اس های آیفون و آیپد دارد. دستیار صوتی اپل یعنی Siri به طور پیشفرض در WatchOS قرار داده شده و میتواند به فرمانهای صوتی شما عمل کند. امکان نگهداری کارتهای بانکی و شناسایی در Wallet اپل وجود دارد. در آخر هم اینکه میتوانید از Walkie Talkie برای ویس چت کردن استفاده کنید.
این ساعتها هم امکان نصب برنامه از اپل استور را به شما میدهند و با روشهای مختلفی چون بلوتوث، وای فای و LTE به گوشی وصل خواهند شد. ویژگیهای کلیدی این OS عبارتند از:
- رابط کاربری خاص و جذاب
- نصب برنامه روی ساعت هوشمند
- فقط برای ساعتهای اپل
- پشتیبانی از گوشیهای آیفون
- مصرف باتری تقریبا زیاد
سیستم عامل سامسونگ Tizen OS
تا قبل از Galaxy Watch 4 سامسونگ برای ساعتهای هوشمند قدیمیترش یک سیستم عامل شخصی به نام تایزن Tizen داشت که هم با گوشیهای اپل و هم اندروید سازگار بود. اما از گلکسی واچ 4 به بعد سیستم عامل ساعتهای سامسونگ مانند گوشیهایش به اندروید تغییر کرد و حالا همه گلکسی واچهای جدید از سیستم عامل WearOS استفاده میکنند. این سیستم عامل برخلاف تایزن فقط با گوشیهای اندرویدی سازگار است و دیگر از ایفون پشتیبانی نمیکند. یک جورایی به نظر میرسد که سامسونگ با این حرکت قصد دارد مانند اپل مرز بین محصولات خودش و اپل را مشخص کند.
سیستم عامل تایزن که هنوز ساعتهای قدیمیتر سامسونگ با آن کار میکنند، اجازه نصب برنامههای شخص ثالث را به کاربر میدهد و امکان استفاده از Galaxy Store را هم برایشان فراهم کرده است. پایش سلامتی این ساعت برخلاف ویر او اس به جای اینکه با Google Fit باشد با Samsung Health انجام میشود. از جمله ویژگیهای کلیدی این سیستم عامل که دیگر در ساعتهای جدید نخواهیم دید از قرار زیر است:
- نصب برنامه روی ساعت هوشمند
- فقط برای ساعتهای سامسونگ
- پشتیبانی از گوشیهای اندروید و آیفون
- مصرف باتری خیلی زیاد
- عدم پشتیبانی از گوگل سرویس
سیستم عامل FreeRTOS
این نوع سیستم عامل که به پای هیچ کدام از OS های بالا نمیرسد، یک رابط کاربری قابل طراحی به سازندگان میدهد تا ساعت هوشمند خود را با آن عرضه کنند. RTOS به معنای Real Time Operating System است و روی یک چیپ ست ساده اجرا میشود. به همین دلیل از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به سبک بودن و همینطور حافظهی بسیار محدود اشاره کرد.
بیشتر برندهایی که قصد تولید ساعتهای هوشمند اقتصادی را دارند، مانند شیائومی، هواوی، ریلمی و .. از این سیستم عامل کمک میگیرند. برندها معمولا با طراحی آیکونها و ارائه آپدیتهای نرمافزاری این OS را تبدیل به سیستم عامل اختصاصی برند خود میکنند و یک رابط کاربری RTOS Based برای ساعت میسازند.
نصب برنامه روی ساعت هوشمندی که از سیستم عامل FreeRTOS استفاده میکند ممکن نیست و باید با همان منوی محدود ساعت کنار بیایید.
- بازدهی بالای باتری
- قیمت مقرون به صرفه
- عدم پشتیبانی از نصب برنامه
- کیفیت پایینتر
سیستم عامل فیت بیت FitBit OS
سیستم عامل فیت بیت که احتمالا خیلی اسمش را شنیدهاید، OS مخصوص ساعتهای هوشمند FitBit است. این سیستم عامل بر پایه RTOS است و در نتیجه همان محدودیتهایی که در بالا گفتیم را دارد. قابلیتهای این ساعت به طور جدی روی فعالیتهای سلامتی و فیتنس متمرکز شده و همانطور که از اسمش پیداست یک ساعت ورزشیست.
اما یک سری ویژگیهای خاص مانند تماس بلوتوثی، دستیار صوتی گوگل و الکسا و امکان نصب برنامه از FitBit App Gallery این مدل ساعتها را مورد توجه قرار داده است.
- نصب برنامه روی ساعت هوشمند
- تماس بلوتوثی
- دستیار صوتی گوگل و آمازون
- باتری به صرفه
- عدم پشتیبانی از سرویسهای گوگل
پیشنهاد خرید: تمام شارژرهای انواع ساعت هوشمند
سیستم عامل گارمین Garmin Watch OS
ساعتهای گارمین هم RTOS Based هستند و بیشتر تمرکزشان روی سلامتی و الگوریتمهای ترک کردن است. این ساعتها که بیشتر مدلهایشان برای کوهنوردی طراحی شدهاند، امکانات نظیر Check Altitude و GPS های قوی دارند که در هنگام سفر به شما کمک میکنند. به علاوه عمر باتری این ساعتها هم خیلی زیاد است و وسط کار جا نمیمانید. از جمله ویژگیهای کلیدی این ساعتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب برنامه روی ساعت هوشمند
- تماس بلوتوثی
- باتری با دوام بالا
- عدم پشتیبانی از سرویسهای گوگل
حالا که سیستم عاملهای معروف ساعتهای هوشمند را شناختیم و دیدیم که کدام از نصب برنامه روی ساعت هوشمند پشتیبانی میکنند و کدام نه، وقت آن رسیده تا یاد بگیریم چطور روی ساعت هوشمند برنامه نصب کنیم؟
آموزش نصب برنامه روی ساعت هوشمند WearOS
اگر ساعت هوشمندی که دارید از سیستم عامل WearOS استفاده میکند، پس میتوانید از گوگل پلی هر برنامهای بخواهید را رویش نصب کنید. گوگل خودش تمام مراحل نصب اپلیکیشن روی ساعت های WearOS را در سایتش توضیح داده که اینجا با هم جلو میبریم. این روشها در سه بخش زیر به تفکیک توضیح داده شدهاند.
دانلود برنامهها از داخل ساعت
خوشبختانه برنامه گوگل پلی روی ساعتهای Wear OS نصب است و میتوانید از داخل ساعت هر اپلیکیشنی که خواستید را رویش نصب کنید. قبل از شروع حتمات مطمئن شوید که ساعت به Wifi یا هر اینترنت دیگری وصل باشد.
- برای نصب برنامه روی ساعت هوشمند از طریق منوی خود ساعت باید اول صفحه اسمارت واچ را روشن کنید و سپس کلید Power را بزنید.
- این کلید شما را به صفحه برنامههای ساعت میبرد و میتوانید Play Store را در آنجا پیدا کنید. چون برای راه اندازی ساعت از اکانت گوگل استفاده کردید، باید با همان ایمیل در پلی استور sign in باشید.
- داخل برنامه کلید سرچ را بزنید و با یکی از روشهای صوتی یا تایپی برنامهای که قصد دانلود کردنش را دارید پیدا کنید.
- Install را بزنید تا برنامه مستقیما روی ساعت نصب شود.
نصب برنامهها از گوشی اندروید
با این روش میتوانید برنامههایی که میخواهید روی ساعت نصب کنید را از طریق گوگل پلی استور گوشی دانلود کنید.
- پس در گوشی وارد برنامه Play Store شوید.
- وقتی به بخش Categories بروید دو دسته بندی Watch Apps و Watch Faces را مشاهده میکنید. داخل این دستهبندیها میتوانید برنامه یا واچ فیس مورد نظرتان را دانلود کنید.
اضافه کردن برنامههای گوشی به ساعت
برنامههایی که روی گوشی اندرویدتان دانلود کردهاید به طور خودکار روی ساعت Sync نمیشوند و باید به صورت دستی این کار را انجام دهید.
- پس دوباره کلید پاور ساعت را بزنید تا وارد لیست برنامهها شوید.
- حالا وارد Play Store شده و به بخش Apps on your phone بروید. در این قسمت برنامههایی که امکان نصبشان روی ساعت وجود دارند را میتوانید ببینید.
- برنامه مورد نظرتان را انتخاب کرده و Install را بزنید.
حذف برنامهها در ساعت هوشمند
شما میتوانید همین برنامههایی ک با روشهای بالا روی ساعت نصب کردید را دوباره به راحتی حذف کنید. حتی اگر برنامهای نیاز به آپدیت داشت هم میتوانید با روش زیر آپدیتش کنید.
- کلید پاور را در ساعت هوشمند بزنید و وارد لیست برنامهها شوید.
- به پایین صفحه آمده و Play Store را پیدا کنید. در این برنامه به انتهای صفحه اسکرول کنید تا با گزینه My Apps روبهرو شوید.
- در این قسمت برای حذف یک اپلیکیشن باید برنامه را انتخاب کرده و کلید Install را بزنید. برای آپدیت برنامهها هم مانند نسخه اندرویدی گوگل پلی در گوشی در بخش Updates Available میتوانید این کار را انجام دهید.
نصب برنامه روی ساعت هوشمند WatchOS
برای نصب برنامه روی ساعت هوشمند اپل چندین راه پیش رویتان است. اول اینکه به صورت دستی در ساعت برنامهها را نصب کنید و دوم هم اینکه اجازه دهید نسخه Watch OS برنامههای آیفون به طور خودکار روی ساعت نصب شوند. در ادامه سه روش برای نصب اپلیکیشن در اپل واچ به شما معرفی میکنیم که بعضی از این روشها به گوشی آیفون نیازی ندارند.
نصب برنامه با Watch App آیفون
این روش روی همه اپل واچ هایی که از ورژن مدرن سیستم عامل اپل مانند WatchOS 8 استفاده میکنند جواب خواهد داد.
- در گوشی آیفون برنامه ساعت هوشمند Watch App را باز کنید.
- به پایین صفحه رفته و در بخش Available Apps برنامه مورد نظرتان را انتخاب و Install کنید.
برنامههایی که در این لیست میبینید همه نسخه ساعت برنامههایی هستند که روی گوشی آیفونتان نصب است.
روش دیگر هم این است که در برنامه اپ استور آیفون در بخش Top Categories به دنبال Apple Watch Apps بگردید و اپ مورد نظرتان را دانلود کنید.
در آخر این راه را هم دارید که در منوی برنامهی اپل واچ در آیفون به آدرس Discover > Explore Watch Apps رفته و برنامهای که میخواهید را دانلود کنید. فقط یادتان باشد که در این روش نسخه آیفونی و واچ برنامه با هم دانلود میشوند. اگر برنامهای که دانلود کردید روی ساعت نمایان نشد یعنی حالت خودکار نصب برنامهها غیرفعال است و باید آن را فعال کنید.
نصب خودکار برنامهها در اپل واچ
در ادامه روش بالا وقتی برنامهای را از طریق اپ استور آیفون دانلود میکنیم ممکن است مستقیما در ساعت نصب نشود. برای این که این مشکل را برطرف کنیم باید حالت خودکار نصب برنامهها فعال شود.
- وارد برنامه ساعت اپل در آیفون شوید و در قسمت My Watch روی General کلیک کنید.
- گزینه Automatic App Install را فعال کنید. از حالا به بعد وقتی یک اپ آیفونی را دانلود میکنید که نسخه ساعت هم دارد، این ورژن هم به طور خودکار روی اپل واچ نصب خواهد شد.
نصب برنامه با اپ استور ساعت
از WatchOS 6 به بعد ساعت نصب برنامه روی ساعت هوشمند اپل بسیار راحتتر شد، زیرا از این ورژن به بعد اپ استور به طور پیشفرض در اپل واچ وجود داشت. اینطوری برای خیلی از کارهای مربوط به برنامههای جدید دیگر نیازی به خود آیفون نداریم و ساعت به تنهایی از پسشان بر میآید. به علاوه از واچ او اس 6 به بعد پشتبانی از برنامههای مستقل هم به سیستم عامل اضافه شد؛ این یعنی که دولوپرها میتوانند فقط نسخه WatchOS یک برنامه را بسازند، بدون اینکه نیازی به ساخت ورژن iOS باشد.
- با فشردن کلید Digital Crown برنامه اپ استور را در ساعت باز کنید.
- در انتهای صفحه با سه گزینهی GET، Download و همینطور Price مواجه میشوید که میتوانید به ترتیب برای دانلود، نصب و خرید برنامه از آنها کمک بگیرید.
- اگر در این مرحله از شما پسورد اپل آیدی خواسته شد میتوانید واردش کنید.
حذف برنامهها در اپل واچ بدون آیفون
برای این کار کلید Digital Crown را زده و به لیست برنامههای ساعت بروید. با لمس طولانی صفحه Edit Apps نمایان میشود. با زدن ضربدر کوچکی که کنار برنامهها وجود دارد، میتوانید برنامه مورد نظرتان را حذف کنید.
پیشنهاد مطالعه بیشتر: راهنمای کار با اپل واچ 7
نصب برنامه روی ساعت هوشمند چینی
نصب برنامه روی ساعت هوشمند چینی خیلی رایج است و یکی از بهترین این برنامهها BT Notifier میباشد. این برنامه برای اتصال ساعت و گوشی از طریق بلوتوث و همینطور دریافت نوتیفیکیشنها در موبایل به کار میرود. شما میتوانید به راحتی این برنامه را روی اکثر ساعتهای چینی نصب کنید.
5 تا از بهترین برنامهها برای اسمارتواچهای اندرویدی
در این بخش قصد داریم بهترین برنامه برای اسمارت واچ های اندرویدی را با هم پیدا کنیم. این برنامهها جزو اپلیکیشنهای گوگل پلی هستند و اکثرا رایگانند.
-
اپلیکیشن ParKing
با این برنامه دیگر فراموش نمیکنید که ماشین را کجا پارک کردهاید. با نصب ParKing روی سایت، مکان ماشین را روی نقشه علامت بزنید و با گوگل مپ پیدایش کنید.
- امکان تشخیص محل پارک ماشین به صورت خودکار و دستی
- سازگار با پارکینگهای زیر زمینی و چند طبقه
- رابط کاربری ضعیف
- نیاز به داشتن Bluetooth Car Stereo در ماشین
-
اپلیکیشن Google Keep
گوگل کیپ را میتوان بهترین برنامه برای اسمارت واچ و یادداشت برداری دانست. این اپ همان نسخه ساعت گوگل کیپ اندروید است و با حجم کمی که دارد بهترین گزینه برای نگهداری نوتها در ساعت است.
- قابل سینک شدن با دستگاههای دیگر
- مناسب اندروید و iOS
-
اپلیکیشن Wear Casts
پادکست گوشی دادن در ساعت هم گاهی وقتها لازم میشود. این برنامه بدون نیاز به گوشی روی ساعت کار میکند و فقط در صورتی که بخواهید پادکست جدید به آن اضافه کنید باید از گوشی کمک بگیرید.
- گوش دادن به پادکست بدون نیاز به گوشی
- امکان دانلود دستی و اتوماتیک
- نیاز به گوشی برای دانلود و اضافه کردن پادکست به ساعت
- فقط سازگار با اندرویدهای 7 و بالاتر
-
اپلیکیشن Sleep as Android
برای اضافه کردن قابلیت پایش خواب، بهترین برنامه برای اسمارت واچ Sleep as Android است. این برنامه حتی حالت Lucid Dream هم دارد که در ساعتهای فیتنس خیلی کم میبینیم.
- دارای نسخه اندرویدی برای گوشی
- مود لوسید دریم
- عدم کارکرد بدن اپلیکیشن گوشی
- عدم امکان دانلود مستقیم از گوگل پلی ساعت
-
اپلیکیشن Mr.Time
یک برنامه جامع برای دسترسی به واچ فیسهای مختلف در ساعت که هم واچ فیسهای پولی دارد و هم رایگان.
- همواره در حال آپدیت
- دارای مجموعهای از واچ فیسهای رایگام
- امکان ساخت واچ فیس
- عدم سازگاری با بعضی از دستگاهها
مطالعه بیشتر: آیا ساعت هوشمند شارژر دارد؟
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم نصب برنامه روی ساعت هوشمند نیازمند این است که اسمارت واچ سیستم عامل داشته باشد. به جز سیستم عاملهای WearOS و WatchOS که در حال حاضر اکثر ساعتهای پرچمدار را شامل میشوند، بقیهی سیستم عاملها بیشتر یک رابط کاربری قابل طراحیاند که بر پایه RTOS ساخته شدهاند. ساعتهای RTOS Based امکان نصب برنامه از طریق پلی استور و اپ استور را ندارند و فقط در بعضی موارد میتوان برنامههای شخص ثالث رویشان نصب کرد. اما ساعتهای شیائومی که همگی RTOS بیس هستند با همان منوهای محدود کار میکنند و قابلیت نصب اپ ندارند. بنابراین پیشنهاد میکنیم که اگر استفادهتان از ساعت به دریافت نوتیفیکیشن و چک کردن زمان محدود نمیشود، حتما به فکر خرید ساعت های هوشمند دارای سیستم عامل اندروید یا اپل باشید.
روی میبرو لایت چطور
میشه برای ساعت هوشمند ایس هشت اارتورمکس برنامه گذاشت؟ جواب بدین لطفا.
خیلی خوب
منم خریدم و روش برنامه ریختم خیلی باهاله