تفاوتهای محافظ صفحه نمایش پلاستیکی و شیشهای؛ کدام یک بهتر است؟
کدام یک از انواع محافظ صفحه نمایش بهتر است برای نمایشگر انتخاب شود؟ پلاستیکی یا شیشهای؟ عمدهترین تفاوت از دید ما طول عمر میباشد. اگر روی گوشی خود حساس هستید یا آن را زیاد به زمین میاندازید و یا کودکانی دارید که گوشی بین آنها مدام دست به دست میشود، بهتر است محافظ صفحه پلاستیکی را انتخاب کنید. در غیر این صورت محافظ صفحه شیشهای بهتر است. البته گفتنی است خرید گلس گوشی موبایل یا محافظ صفحه پلاستیکی هر کدام مزایای خاص خود را دارند که در این نوشتار به بررسی آنها میپردازیم.
پلاستیک دوام بیشتری دارد، شیشه ظاهر زیباتر
در این مطلب، جزییات مربوط به مزایا و معایب و باورهای غلط رایج درباره هر کدام از قابهای پلاستیکی و شیشهای را بررسی خواهیم کرد. همچنین انواع مختلف محافظهای صفحه شیشهای را با هم مقایسه میکنیم. نکتههای جالبی درباره محافظهای صفحه وجود دارد که در طول سالها به آنها پی بردیم و بد نیست که آنها را با شما در میان بگذاریم.
وظیفه یک محافظ صفحه نمایش دقیقا چیست؟
قبل از اینکه وارد جزییات مربوط به محافظهای صفحه شویم باید مطمئن شویم که میدانیم نقشی که در محافظت از یک گوشی هوشمند ایفا میکنند دقیقا چیست. تنها وظیفه این محافظها اضافه کردن یک لایهی دوم برای محافظت از گوشی است. برخلاف باور رایج محافظها نقشی در محکم کردن صفحه اصلی گوشی ندارند. سقوط بد گوشی به روی لبههای آن همچنان میتواند منجر به شکسته شدن صفحه بشود.سقوطهایی که در آنها از شانس بد یک تکه کوچک سنگ در فاصلهی اندک بین قاب گوشی و محافظ صفحه قرار میگیرد نیز اغلب منجر به خرد شدن صفحهی اصلی گوشی میشوند. درست مانند پوشیدن دستکش است. دستکش از دستان افراد در برابر خراشیدگی و بریدگیهای سطحی محافظت خواهد کرد اما تاثیری در قویتر شدن استخوانهای دست ندارد!
برترین ویژگی محافظ صفحه پلاستیکی چیست؟
ابتدا ویژگیهای کاورهای پلاستیکی و چند مزیتی که نسبت به دیگر محافظ صفحهها دارند را بررسی میکنیم.
1.همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، محافظهای پلاستیکی بسیار بادوام هستند. مشاهده شده است که محافظهای پلاستیکی قادرند شدت ضربه وارد شده از یک توپ فلزی 200 گرمی که از فاصلهی یک و نیم متری بر روی گوشی میافتد را جذب و خنثی کنند. این موضوع همچنین در رابطه با ضربه مستقیم چکش و افتادن بر روی سنگهای سخت نیز صدق میکند. در محافظهای پلاستیکی بر خلاف محافظهای شیشهای شکستگی یا ترک طی زمان بیشتر نمیشود. میزان آسیبی که به محافظ صفحه پلاستیکی وارد میشود به میزان ضخامت پلاستیک بستگی دارد. هرچه لایه ضخیمتر باشد قدرت محافظت آن نیز بالاتر میرود.
دومین نکتهی جالب در رابطه با محافظهای پلاستیکی چند بار مصرف بودن آنهاست. میتوان آنها را از روی صفحه گوشی برداشت، کنار گذاشت و بعدا دوباره از آن استفاده کرد. برخی از آنها حتی قابل شست و شو هستند که باعث میشود مدت طولانیتری قابل مصرف باشند. این مساله برای افرادی که میخواهند از قاب ضد آب استفاده کنند اهمیت خاصی دارد زیرا قابهای ضد آب با وجود یک محافظ صفحه بر روی گوشی قابل استفاده نیستند.
آیا محافظ صفحههای پلاستیکی معایبی نیز دارند؟
محافظ صفحه پلاستیکی به مانند دیگر لوازم جانبی گوشی موبایل عاری از ایراد نیست. یک عیب بزرگ در رابطه با محافظصفحههای پلاستیکی وجود دارد. در کل محافظهای پلاستیکی از شفافیت صفحه اصلی گوشی جلوگیری میکنند. 5 دلیل عمده برای این موضوع وجود دارد که آنها را بررسی میکنیم:
1.محافظصفحههای پلاستیکی معمولا خط و خشها را به راحتی نمایش میدهند و این خط و خشها اغلب دائم نیز هستند. برخی از محافظصفحهها ساختاری دارند که از به چشم آمدن خط و خشهای ملایم را جلوگیری میکند. البته خط و خشهای عمیق مثل رد چاقو یا نوک بسیار تیز یک جسم قطعا ردی ماندگار حتی بر روی این نوع محافظها خواهد انداخت.
2. اغلب محافظصفحهها دارای عبارت “ضد اثر نگشت” بر روی بستهبندی خود هستند. اما این کلمات تنها عباراتی هستند که شدت وجود این اثر انگشتها را توصیف میکنند. همانطور که در پستهای دیگر نیز اشاره کردهایم، محافظهای پلاستیکی همانند یک آهنربا اثر انگشت را جذب میکنند. تمیز کردن محافظهای پلاستیکی زمان بیشتری نسبت به انواع شیشهای میبرد و به دفعات نیز نیاز به تمیز شدن پیدا میکنند. هر چه محافظ صفحه پلاستیکی صافتر باشد، جذب اثر انگشت بیشتری دارد.
3.برخی محافظصفحههای پلاستیکی از شفافیت صفحه HD گوشی کم میکنند. قابهایی که محافظصفحه متصل به خود دارند، اغلب انواعی هستند که صفحه اصلی را کدر نشان میدهند. در کل محافظهای شیشهای شفافتر و صیقلیتر از محافظهای پلاستیکی هستند.
4. محافظ صفحههای پلاستیکی کل سطح صفحه گوشی را نمیپوشانند. محافظ پلاستیکیای که از یک لبه تا لبهی دیگر صفحهی گوشی را بپوشاند پیدا نخواهد شد. چرا؟
زیرا ضخامت زیادی که برای ایجاد قدرت دفع ضربه در محافظهای پلاستیکی وجود دارد از نشستن محافظ بر ر وی لبه خمیده صفحات گوشیهایی همچون آیفون و سامسونگ سری Edge جلوگیری میکند.
5. برخی محافظصفحههای پلاستیکی به نرمی و صافی انواع شیشهای نیستند. این گونه محافظها از نظر لمس تفاوت زیادی با محافظهای شیشهای دارند.
این تمام اطلاعاتی است که تا الان در رابطه با محافظ صفحههای پلاستیکی داشتیم.
آیا محافظصفحههای شیشهای بهتر هستند؟
به صورت کلی محافظ صفحههای شیشهای کاملا برعکس محافظ صفحههای پلاستیکی عمل میکنند.
1.به محض این که یک محافظصفحهی شیشهای بشکند، کارش تمام است. درست مانند این است که شیشهی جلوی ماشین از یک ناحیه دچار شکستگی شود و به بقیه نواحی نیز سرایت کند. محافظصفحههای شیشهای درست به همین صورت هستند. انواع محافظ صفحه شیشهای گوشی که لبههای گردی ندارند، میتوانند خطرناک باشند. در کل چون جنس این نوع محافظها از شیشه است میتوانند در صورت شکستگی برنده باشند. بهتر است افراد هنگام استفاده از یک گوشی با محافظصفحهی شکسته مواظب باشند دست خود را نبرند. برخلاف محافظهای پلاستیکی نمیتوان از یک محافظ شیشهای چند بار استفاده کرد. بهتر است پس از برداشتن آن از روی صفحه دوباره استفاده نشود.
2. محافظ صفحههای شیشهای قدرت محافظت کمی در برابر ضربه دارند. اگر یک محافظصفحهی پلاستیکی با کیفیت بالا را با یک محافظصفحهی شیشهای با هم مقایسه کنیم و بخواهیم با چکش به صفحهی گوشی ضربه بزنیم، بهتر است نوع پلاستیکی انتخاب شود!
پس چرا همچنان محافظصفحههای شیشهای را انتخاب میکنیم؟
محافظصفحههای شیشهای سه ویژگی برجسته دارند.
1.صفحه گوشی با داشتن یک محافظ شیشهای ظاهری عالی خواهد داشت. طوری که انگار هیچ لایهی اضافیای بر روی آن وجود ندارد. هیچکدام از انواع محافظهای شیشهای از نظر شفافیت فرقی با بقیه ندارند. رد اثر انگشت در رابطه با محافظهای شیشهای مسالهای نیست زیرا اثر انگشت به راحتی بر روی آن نمیماند و در صورت ماندن هم خیلی راحت و سریع تمیز میشود.
2. بر روی بستهبندی محافظ صفحههای شیشهای ادعا میشود که دارای سختی 9H هستند. در صورتی که این ادعا درست باشد تنها چیزی که میتواند روی این صفحات خط بیاندازد الماس است. اما اگر واقع بینانه نگاه کنیم پس از مدتی بر روی محافظ صفحههای شیشهای خط و خش ایجاد میشود که به خاطر برخورد با اجسام مختلف با سختیهای مختلف است. با وجود این اغراق در سختی محافظ صفحههای شیشهای، کیفیت آنها در زمینهی خط و خش بسیار بیشتر از انواع پلاستیکی است که با سختی 3H تا 6H به بازار ارائه میشوند.
3.محافظ صفحههای شیشهای قادر هستند کل سطوح صفحه را از گوشهای تا گوشهی دیگر بپوشانند. با استفاده از یک محافظ صفحه از نوعی که سرتاسر صفحه را میپوشاند میتوان اطمینان حاصل کرد که کل سطح آن محافظت میشود. تنها عیب آن این است که با وجود چنین محافظی نمیتوان هر نوع قابی را برای گوشی انتخاب کرد.
پیشنهادها و اطلاعات جالب!
کارخانههای مختلفی وجود دارند که شیشه مخصوص محافظهای شیشهای را تولید میکنند. کیفیت آنها میتواند متفاوت باشد اما برای چشم عادی قابل تشخیص نیست.
لایهای بر روی محافظهای شیشهای وجود دارد که ضد اثر انگشت است. مواد سازنده این لایه در محافظ صفحههای ارزان پس از ساخت شیشه به روی آن اسپری میشود اما در انواع گرانتر این لایه به صورت دقیق بر روی شیشه چسبانده میشود. نوع اسپری شده معمولا تنها یک ماه و نوع چسبانده شده سه ماه دوام میآورد.
چرا استفاده از محافظ شیشهای یا پلاستیکی چندان فرقی ندارد؟
درست همانند خرید یک تلویزیون میتوان به این مساله نگاه کرد. وقتی در مغازه به تلویزیونهای ردیف شده کنار هم نگاه کنیم متوجه تفاوتهای آنان خواهیم شد اما اگر به صورت اتفاقی یکی از آنها را به خانه بیاوریم چیزی برای مقایسه نخواهیم داشت. پس ممکن است عیب و ایرادهای آن اصلا به چشم نیاید. انتخاب محافظصفحه نیز به همین صورت است. شاید تمیز کردن یک محافظ صفحه پلاستیکی سخت باشد اما پس از اینکه فرد به این کار عادت کند دیگر مسالهی بزرگی به نظر نمیرسد. محافظ صفحههای ارزان ممکن است در طول زمان به رنگ زرد گرایش پیدا کنند اما این بر روی گوشی مشکی یا تیره به چشم نخواهد آمد.
و اما آخرین و کلیترین نتیجهای که میتوان گرفت این است که پلاستیک دوام بیشتر دارد و شیشه ظاهر شیکتر. انتخاب گزینه خرید محافظ صفحه گوشی از جنس شیشه یا پلاستیک در آخر بستگی به نوع کاربرد و سلیقه کاربران دارد.
سلام میخواستم یه مطلبی رو عرض کنم
اینکه گلس پلاستیکی فقط ضد خش هست و از ضربه جلوگیری نمیکنه ولی شیشه ای ضدضربه هست. در مواقع ضربه خودش میشکنه ولی ال سی دی آسیب نمیبینه.
به نظرم اصلی ترین تفاوت اینه نه فقط زیبایی.