آیا استفاده از قابهای محافظ میتواند موجب گرم شدن بیش از حد گوشیهای موبایل شود؟
اکثر وسایل الکترونیکی از جمله تلفنهای همراه به دلیل استفاده از باتری و شارژرهای الکترونیکی، گاها بیش از حد گرم میشوند. این دمای بالا برای دستگاهی مانند گوشیهای هوشمند موجب اختلال در کارکرد و یا ایجاد آسیب جدی به آنها میشود. اما آیا قاب برای گوشی ضرر دارد؟ میتواند باعث گرم شدن آن شود؟
دلایل و عوامل زیادی ممکن است باعث گرم شدن گوشی شما شوند که یکی از این دلایل میتواند استفاده از انواع قاب گوشی باشد، سادهترین راهحل برای رفع این مشکل در آوردن گوشی از درون قاب در مواقعی که دمای دستگاه در حال افزایش میباشد.
به نظر شما چه عوامل دیگری سبب گرم شدن گوشی میشوند و برای رفع این مشکل باید چه اقدامی کرد؟ برای مثال کامپیوترها دارای فن خنککننده هستند؛ یا سرورها دارای محفظههای کنترل آب و هوا هستند که موجب میشوند حتی در شرایط دمایی غیر استاندارد تا حدود زیادی تهویه مناسبی داشته باشند؛ اما در مورد تلفنهای همراه با توجه به ابعادشان وجود چنین امکاناتی ممکن نیست؛ پس برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد گوشی تلفن همراه خود چه راهحلی وجود دارد؟ در این مطلب از وبلاگ فروشگاه لوازم جانبی موبایل و استایل هوشمند – استایل آپ – قصد داریم در مورد این موضوع صحبت کنیم.
دلایل گرم شدن تلفن همراه شما
شایعترین علت گرمای بیش از حد تلفن همراه قرار گرفتن در معرض گرمای شدید میباشد. قرار گرفتن گوشی زیر نور خورشید مخصوصا به طور مستقیم، در داخل یک ماشین گرم و یا در زیر یک لامپ که حرارت زیادی دارد، میتواند موجب تشدید گرم شدن آن در هنگام استفاده شود. پس مطمئن باشید که تلفن همراه خود را در جایی قرار میدهید که در معرض حرارت زیاد نباشد. با این حال در صورت گرم شدن دستگاه، قرار دادن آن در مقابل یک دستگاه خنک کننده مثل پنکه راه حل مناسبی خواهد بود.
به این نکته توجه کنید که به هنگام وقوع این موارد هیچگاه گوشی را داخل یخچال و فریزر قرار ندهید، چرا که احتمال آسیب و خرابی دستگاه به مراتب افزایش پیدا میکند.
اگر گوشی شما بیش از حد گرم میشود، بهتر است مشخص کنید دستگاه از کدام قسمت شروع به گرم شدن میکند. اگر قسمت داغ را به طور مستقیم در ناحیه بالای باتری احساس کردید، باید به فکر تهیه باتری جدیدی باشید. اگر نقطه داغ جایی قرار گرفته است که گوشی را به شارژر وصل میکنید، راه حل خریدن یک شارژر جدید خواهد بود. در آخر اگر در زمان مکالمه دستگاه شروع به داغ شدن کند، احتمالا مشکل از خود گوشی خواهد بود.
اگر تلفن همراه یا وسایل جانبی آن را بیش از نیاز باتری به منبع تغذیه متصل نگه دارید، نه تنها موجب گرم شدن گوشی و باتری میشود، بلکه به مرور زمان باتری را تخریب میکند. تحقیقات انجام گرفته در این مرود نشان میدهد “باتریهای یون لیتیومی، همان باتریهایی که اغلب در تلفنهای همراه استفاده میشود، بعد از 40 درصد شارژ شدن در زمان اتصال به شارژر، دمای در حدود 40 درجه سانتیگراد خواهد داشت و این ذخیره دما سبب میشود که 15 درصد از ظرفیت خود را در طی یک سال از دست دهد. اما اگر گوشی خود را بعد از شارژ کامل از پریز برق نکشید، این میزان به 35 درصد میرسد. در مورد لپتاپ هم تقریبا به همین شکل است و بهترین راهحل، قطع کردن شارژر بعد از شارژ کامل آن میباشد.
تماشای فیلمها و یا ویدئوها به وسیله گوشی برای مدت زمان طولانی به نوبه خود شارژ زیادی مصرف میکند و ظرفیت ایدهآل باتری را تحت تاثیر قرار میدهد، بنابراین یکی از دلایل داغ شدن تلفن همراه استفاده طولانی مدت از آن خواهد بود؛ بهخصوص اگر در زمان تماشای فیلم، گوشی خود را در دست نگه داشته باشید این گرم شدن بیشتر خواهد شد. در زمان تماشای فیلم با گوشی برای خنک شدن آن در زیر دستگاه، قاب یا وسیلهی قرار دهید تا از تماس مستقیم گوشی با زمین جلوگیری کنید، رعایت این امر موجب میشود تا گردش هوا به داخل دستگاه به راحتی انجام شود؛ در غیر این صورت بعد از گرم شدن گوشی کار کردن با آن را کاملا متوقف کنید و منتظر باشید تا دستگاه کاملا خنک شود.
امکان گرم شدن گوشی در مواقعی غیر از استفاده طولانی مدت از دستگاه نیز وجود دارد. گاها به دلیل نصب اپلیکیشنهای کاربردی زیاد و استفاده همزمان از آنها موجب میشود پردازنده گوشی خود به خود گرم شود. برای جلوگیری از این مشکلات، توصیه میشود هر اپلیکیشنی را بر روی گوشی خود نصب نکنید. خرید یک محافظ صفحه نمایش به جای بالا بردن نور صفحه نمایش و قرار دادن تلفن در حالت “هواپیما” در شب و یا هنگامی که فقط قصد گوش دادن به موسیقی دارید از جمله راهکارهای این مشکل میباشد.
نگهداشتن تلفن همراه در جیب و در معرض گرمای بدن قرار گرفتن یکی دیگر از دلایلی است که میتواند باعث گرم شدن گوشی شما شود. شما میتوانید گوشی خود را در یک کیف مخصوص، کمربند، کیف پول یا وسایل مشابهی قرار دهید تا در معرض گرمای بدن قرار نگیرد. راهنمای خرید لوازم جانبی گوشی را ببینید و سایر لوازم جانبی که برای محافظت بهتر از گوشی وجود دارند را بهتر بشناسید.
آیا قاب تلفن همراه باعث گرمای بیش از حد گوشی شماست؟
اکثریت قریب به اتفاق قابهای تلفن همراه از پلاستیک ساخته شدهاند که دلایل زیادی برای ساخت قاب گوشی از این جنس وجود دارد. قابهای پلاستیکی خیلی خوب میتوانند از ضربههای وارده به گوشی شما در هنگام افتادن و یا در برابر اصابت با یک سطح سخت جلوگیری کرده و یا آنها را کاهش دهند؛ همچنین برخلاف چوب و فلز، میتوان به راحتی از رنگهای مختلف و طراحیهای جالب بر روی سطح آن استفاده کرد که این خود مقرون به صرفه و جذاب است.
اما مشکل اکثر قابهای پلاستیکی یا قاب TPU (بخوانید: TPU چیست؟ آشنایی با قاب و گلس TPU) تلفن همراه این است که هوا در آنها جریان ندارد. اگر تلفن شما خیلی گرم شود، پلاستیک به جای آن که گرما را از خود عبور دهد، آن را در خود نگه میدارد؛ در نتیجه زمانی که گوشی شروع به گرم شدن کرد، راهی برای کاهش دمای دستگاه وجود نخواهد داشت.
همچنین لازم به ذکر است که اگر قاب تلفن همراه شما دارای باتری باشد، خود یکی از دلایل گرم شدن بیش از اندازه گوشی شماست. این نوع قابها بسیار کاربردی هستند، چرا که اگر شارژ باتری گوشی شما تمام شود، یک باتری اضافی برای آن وجود دارد و این برای افرادی که در حال سفر هستند حائز اهمیت است. با وجود این که وجود چنین قابی راهکار مناسبی برای مشکل این کاربران است اما استفاده از آن موجب گرم شدن بیش از حد گوشی شما خواهد شد. به طور کلی نمیتوان گفت جنس قاب گوشی تاثیر زیادی در دمای آن دارد. به جز قابهای پلاستیکی که الان کم کم از رده خارج میشوند سایر قابها تاثیر چندانی روی گرم شدن گوشی ندارند.
البته وجود قابهای محافظ گوشی با طراحی حساب شده کمک شایانی در حل مشکل گرم شدن دستگاهها در زمان قرارگیری در قاب کردهاند. شما میتوانید با خرید قاب گوشی مناسب با خیالی آسوده امنیت سختافزاری کاملی را برای گوشی بدست آورید. در راهنمای خرید قاب موبایل اطلاعات بیشتری در مورد انواع قابها و مزایا و معایب آنها پیدا میکنید و میتوانید بهترین قاب را برای گوشی زیبایتان انتخاب کنید.