آداپتور شارژ وایرلس: راهحل شارژ بیسیم تمام گوشیها
تقریبا هر گوشی جدیدی که عرضه میشود قابلیت شارژ بیسیم دارد. سیستم Qi روز به روز پیشرفتهتر میشود و نیاز به کابل و شارژرهای سیمی کمتر از پیش احساس میشود. شارژ وایرلس امنتر و راحتتر است و به باتری گوشی آسیب نمیرساند. چون به جای استفاده از جریان و ولتاژ مستقیم برای شارژ باتری از یک میدان مغناطیسی استفاده میکند. در حقیقت میتوان گفت با خرید شارژ موبایل یک موج الکتریکی باتری را شارژ میکند که بسیار ایدهآل است.
اما اگر هنوز از گوشیها یا هدفونها و وسایل قدیمی استفاده میکنید نگران نباشید. قرار نیست از لیست خط بخورید. در حقیقت کمپانیهایی که شارژرهای وایرلس را تولید میکنند دوست دارند مصرفکنندگان بیشتری داشته باشند. در نتیجه روی گوشیهایی که از Qi پشتیبانی نمیکنند هم حساب باز کردهاند. در نتیجه همیشه راههایی وجود دارد. یا راههایی ساخته میشوند. قبل از اینکه سراغ معرفی این راهها برویم نگاهی دقیقتر به تکنولوژی شارژ وایرلس خواهیم داشت.
Qi چیست؟
Qi در حقیقت یک تکنولوژی نیست. یک استاندارد است. سیستمهای استاندارد دیگری هم وجود دارند. اما این سیستم استاندارد به چه معناست؟ دقیقا مثل یک کابل شارژ: اگر گوشی شما پورت USB-C داشته باشد تنها کابلهای USB-C میتوانند به این گوشی وصل شوند. در مورد Qi هم چنین قانونی برقرار است. اگر گوشی شما از استاندارد Qi پشتیبانی کند در نتیجه تنها شارژرهای وایرلسی میتوانند به گوشی شما وصل شوند که این سیستم روی آنها پیاده شده است.
اما این بیشتر از یک اسم و عنوان است. در حقیقت Qi اندازه میدان و موج القایی و سایر فاکتورهای القایی را مشخص میکند. دقیقا همانطور که باتری گوشی به یک ولتاژ و جریان خاص نیاز دارد همین قانون برای شارژر وایرلس و میدان مغناطیسی القایی هم برقرار است.
اپل این سیستم استاندارد را روی گوشیهای جدیدش پیاده کرده است و سامسونگ از سالها پیش این کار را انجام میدهد. سامسونگ شارژر وایرلس هم تولید میکند. شارژر وایرلس سامسونگ با تمام گوشیهایی که سیستم Qi سازگار است و به راحتی آنها را شارژ میکند.
پد شارژر وایرلس
پد شارژر وایرلس که ما آن را با نام شارژر وایرلس میشناسیم کم کم بین افراد مختلف فراگیر میشوند. ساعتهای هوشمند، هدفونها، تبلتها و اسمارتفونها به سادگی روی این پد قرار میگیرند و عملیات شارژ شروع میشود. یک کویل مسی روی پد وظیفهی رساندن میدان الکترومغناطیسی از پد به گوشی را به عهده دارد. یک کویل روی پد و یک کویل بسیار نازک هم داخل گوشی تعبیه شده است و این تمام کاری است که برای شارژ وایرلس گوشی نیاز است.
اگر گوشی شما چنین کویلی ندارد و امکانات سختافزاری شارژ بیسیم روی آن تعبیه نشدهاند در نتیجه به صورت وایرلس شارژ نمیشود و نیاز دارید به نحوی این قابلیت را به گوشی اضافه کنید. در حقیقت شما به یک سختافزار دیگر نیاز دارید. سختافزاری که این قابلیت را به گوشی شما اضافه کند.
کمپانیهای زیادی شارژر وایرلس را تولید و عرضه میکنند. برای مثال شارژر وایرلس موفی مدل Base برای آیفون X و آیفون 8 طراحی شده است. کمپانی سونی نیز از این توانمندی بهره گرفته است و به ساخت و فروش شارژ وایرلس سونی WCH10 پرداخته است.
آداپتور شارژر وایرلس ؛ راهحل شارژ بیسیم تمام گوشیها
راز شارژ بیسیم دستگاههایی که از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند این است که خودتان این قابلیت را به آن اضافه کنید. یک آداپتور کوچک و نازک که کویلهای مسی برای جریان القایی را دارد و این کویلها با یک کابل نازک به پورت شارژ وصل میشود. کاملا درست حدس زدید. همچنان از پورت شارژ استفاده میکنید. با این تفاوت که منبع الکتریسیته تغییر کرده است و امنتر است. شارژ گوشی سریعتر انجام میشود و ولتاژ و جریان بیشتر یا کمتر به باتری شما نمیرسد. باتری همچنان در یک حالت ایدهآل شارژ میشود و عمر مفید باتری بالاتر میرود.
این آداپتورها قیمت کمی دارند. مهم نیست پورت گوشی شما چیست. میکرو، USB-C یا Lightning آداپتورهای خاص خودشان را دارند. میتوانید این آداپتور را زیر قاب گوشیتان هم قرار دهید. تا همیشه همراهتان باشد. ضخامت بسیار کمی دارد و با قابهای نرم به خوبی کوپل میشود. البته ضخامت این قابها نباید زیاد باشد. قاب ژلهای گزینهی مناسبی است.
آیا این آداپتور ارزشش را دارد؟
آداپتور شارژ وایرلس قیمت کمی دارد. به سادگی با گوشی کوپل میشود ولی همچنان تفاوتی در نحوه شارژ ایجاد نشده است و از طریق پورت شارژ این کار انجام میشود. روی طول عمر باتری تاثیر دارد اما تاثیر آن چندان زیاد نیست چون همچنان از طریق پورت شارژ گوشی خود را شارژ خواهید کرد، اما نوسانات برق و مواردی از این دست دیگر روی گوشیتان تاثیر نخواهند داشت و این میتواند مزیت مهمی باشد. خیلی طول میکشد تا شارژرهای وایرلس جای شارژرهای کابلی را بگیرند و شاید هیچوقت هم جای آنها را نگیرند. اما آیا اینکه این آداپتور ارزش خرید دارد یا نه همچنان به شما بستگی دارد. شارژر بیسیم فست شارژ نیلکین یکی از مدلهایی است که قابلیتها و ویژگیهای خاص خود را دارد و بسیار مناسب کاربران خواهد بود.
اگر به صورت مداوم بین کابل و شارژ وایرلس سوئیچ میکنید. یعنی در خانه نوع کابلی دارید و دوست دارید سر کار با شارژر وایرلس گوشیتان را شارژر کنید میتواند به دردتان بخورد. در ضمن این آداپتور هرچقدر هم نازک باشد و ضخامت کمی داشته باشد. اما همچنان شکل و فرم گوشی شما را تغییر میدهد. اگر قابهای سخت دوست دارید احتمالا با این آداپتور زیاد جفت و جور نباشند و باید یک قاب نازک جدید هم بخرید.
اما همچنان باید به این موج شارژرهای وایرلس پیوست و این تنها به خاطر گوشی نیست. برخی ساعتهای هوشمند، هدفونها، هدستها و … تنها با شارژرهای وایرلس کار میکنند و هیچ پورتی برای شارژ ندارند، شاید تا چند سال آینده این شارژرها را در هر خانهای پیدا کنیم. قیمت آداپتورهای شارژر وایرلس خیلی کم است و به نظر میرسد خرید آنها و امتحان کردنشان چندان ضرری نداشته باشد. اگر دنبال یک شارژ وایرلس با قیمت مناسب هستید پد شارژر بیسیم سریع سامسونگ EP-NG930 تخفیف خوبی دارد. میتوانید آنها را داشته باشید و در مواقعی که نیاز دارید از آنها استفاده کنید. یک شانس به خودتان بدهید و آنها را امتحان کنید.
شما چی فکر میکنید؟ آیا خرید شارژر بی سیم ارزشش را دارد؟
سلام من این شارژر وایرلس سامسونگ گرفتم برای شارژ ایفون پرو کس.چون تو بازار همه در واقع نوعی فیک بودن.این پیشنهاد دادن چندتا از موبایل فروشیها به قیمت یک و پانصد.حالا نمیدونمبرای گوشی مشکلی پیش میاد یا نه؟ممنون میشم جواب بدین
وبسایت AndroidCentral که مرجع معتبریه اشاره کرده که برای آیفون هم قابل استفاده است و مشکلی ایجاد نمیکنه.
ببخشید این اداپتور شارژ سریع رو از کجا میشه تهیه کرد
برخی از فروشگاههای اینترنتی این کالا رو موجود دارند، اگر که پیدا نکردید میتونید از فروشگاههایی که از آمازون سفارش میگیرن تهیه کنید.